2016: Bak fra venstre: Norges keeper Ørjan Håskjold Nyland, Even Hovland, Stefan Strandberg, Håvard Nordtveit, Adama Diomande og Valon Berisha. Foran fra venstre: Omar Elabdellaoui, Haitam Aleesami, Fredrik Gulbrandsen, Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred og Martin Ødegaard.

Norsk utenlandsproff snudde kampen på egenhånd

13. juli 2019

Adama Diomande snudde kampen og sikret tre poeng for Los Angeles FC med to scoringer i 3-1-seieren over Houston Dynamo natt til lørdag.

Før kampen var Houston ubeseiret på eget gress, men det var før Diomande og LAFC kom på besøk til Texas.

Selv om Romell Quiota ga vertene en drømmestart etter fire minutter, sørget Diomande for balanse i regnskapet sekunder før pause. Nordmannen ble servert av Lee Nguyen og vartet opp med en strålende heading som gikk i en elegant bue over keeper og i mål.

Like etter sideskiftet var duoen frempå igjen. Istedenfor å skyte selv fra 13 meter vartet Nguyen opp med en smart pasning som Diomande enkelt pirket i mål. Det var 29-åringens tredje mål på to kamper.

Diego Rossi fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-1 med en lekker lobb tre minutter før full tid.

I MLS: Los Angeles FC-spiller Adama Diomande.