NORGE-SVERIGE: Bjørn Maars Johnsen (fra venstre øverst), Per Egil Flo, Anders Trondsen, Sander Berge, Even Hovland og Mohamed Amine Elyounouissi. Foran fra V. Mats Møller Dæhli, Jonas Nilsson, Ørjan Håskjold Nyland, Håvard NOrdtveit og Alexander Toft Søderlund.

Norsk landslagsspiller kan bli toppscorer i utenlandsk liga

8. april 2018

Bjørn Maars Johnsen har ikke gitt håpet om å bli toppscorer i nederlandsk æresdivisjon. Søndag fant han nettet igjen i Den Haags 3-3-kamp borte mot Utrecht.

Den norske landslagsspissen scoret gjestenes 1-1-mål ni minutter etter sidebytte. Det var hans 13. seriemål.

Det skiller tre scoringer opp til Fran Sol på toppen av toppscorerlista. Spanjolen har gjort hele seks mål på de tre siste kampene for Willem II.

Johnsen har også scoret jevnt og trutt for Den Haag. Seks av norskamerikanerens ligamål har kommet i 2018. For to runder siden gjorde han en måldobbel mot Excelsior.

Den Haag ligger rundt midt på tabellen i æresdivisjonen. Laget har kun vunnet en av sine seks siste seriekamper. Søndag øynet Johnsen og co. en sterk trepoenger i Utrecht. Gjestene snudde oppgjøret og ledet to ganger. Elson Hooi ga Haag-klubben 3-2 helt på tampen, men Zakaria Labyad rakk å ordne 3-3 for Utrecht før dommeren blåste av.

Morten Thorsby var eneste nordmann på banen da Heerenveen spilte 1-1 mot Groningen, etter Martin Ødegaards mellomfotsbrudd i forrige runde. Nicolai Næss ble sittende på benken for laget fra skøytebyen.

Emil Hansson var ubenyttet reserve da Feyenoord slo tabelljumbo Twente 3-1 på bortebane i en kamp der danske Nicolai Jørgensen scoret med et frekt hælspark.

David Neres ga serietoer Ajax 1-0-seier over Heracles, og laget er dermed fortsatt sju poeng bak PSV Eindhoven, som lørdag vendte 0-2 til 3-2 borte mot AZ Alkmaar med tre mål på mindre enn fem minutter. AZ er nummer tre åtte poeng bak Ajax, men åtte foran Feyenoord.

Det gjenstår fire runder igjen av sesongen i Nederland.

Betaler du for å se fotball på TV?: Hos Unibet kan du se flere av verdens beste ligaer helt gratis!