FOR NORGE: Midtbanespilleren Mathias Normann.

Normann klar for ny klubb

Redaksjonen

20. august 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mathias Normann er klar for saudiarabiske Al-Raed etter at han rømte fra Russland.

Klubben melder om overgangen på X/Twitter.

LES OGSÅ: Stjernemanager: – Jeg ville ha Maguire

Normann signerte for Dinamo Moskva til tross for Russlands pågående krigføring i Ukraina for ett drøyt år siden. Normann har vært på utlån fra Rostov til hovedstadsklubben.

Landslagssjef Ståle Solbakken hadde sett at han valgte en annen klubb,

– Saudi-Arabia har store utfordringer når det kommer til menneskerettigheter, homofili og hvordan de ser på jenter. Det er utfordringer som vi må stå sterkt imot, men det er ikke sånn at det er en internasjonal boikott, sånn som med Russland. Det vil være naivt å ikke forholde seg til det, men så er jeg veldig overrasket over at han velger det. Men det er Mathias som må svare for dette, sier Solbakken til NTB.

– Formelt sett er det ikke noe i veien for at han skal kunne spille på landslaget nå, men det er jo et men, det er det jo. Nå har han jo ikke vært god på ganske lang tid, så det er jo også en annen ting.

– Det er bare et tidsspørsmål at vi får flere norske spillere i den ligaen. Jeg tror de også kommer til å gå knallhardt inn på damefotball, noe som sikkert høres litt rart ut med hvordan de se på damer. Men vi må forholde oss til dem mer og mer, sa Solbakken og fortsatte:

– Vi må ta med at fotballen må kjempe sin kamp, men Norge har veldig mange næringslivsinteresser i Saudi-Arabia, så man må se hele totaliteten på dette her også. Det er veldig enkelt å stå imot og være krystallklar på det som er med menneskerettigheter og så videre.

LES OGSÅ: Wikestad med «overgangsråd» til Liverpool: – Ville gått «all in» på ham