Norge-komet om den tidligere Eliteserie-trenerens valg: – Til slutt vet jeg ikke hva som skjedde. Det er litt kjipt

Publisert kl5 dager siden by Jakob K. Gregersen

PÅ LANDSLAGSSAMLING: Marcus Holmgren Pedersen. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Marcus Holmgren Pedersen har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene og månedene.

Etter debuten for Tromsø på tampen av 2018-sesongen har han rukket å imponere i TIL, dra til Molde og bli en viktig brikke der – i sommer ble han snappet opp av storklubben Feyenoord.

Siste nytt er at han har erobret en plass i start-elleveren til nederlenderne og i Ståle Solbakkens landslag.

Mange er overrasket over 21-åringens kometkarriere, men ikke hovedpersonen selv.

– Jeg er ikke redd for å drømme. Jeg kan si store ting som folk mener høres helt sykt ut at han kan tenke det allerede nå. Målet mitt er å spille i Premier League en dag selvfølgelig, sier Pedersen til TV 2.

I løpet av sin relativt korte karriere har han også rukket møte motgang. Holmgren Pedersen ble faktisk ofte vraket av daværende Tromsø-trener Simo Valakari.

Kun fire kamper ble det fra start for Tromsø og det i en sesong som laget rykket ned.

– Da jeg først kom opp på A-laget til Tromsø, fikk jeg mye tillit. Til slutt vet jeg ikke hva som skjedde. Han brukte bare eldre spillere, mange finske spillere hele tiden. Det er litt kjipt. Jeg mener man må bruke de norske ressursene man har i sånne klubber og prøve å videreutvikle det. Jeg tror et klubbskifte for meg var bra på det tidspunktet, sier han i samme intervju.

Høyrebacken gikk som kjent til Molde istedenfor å bli med Tromsø ned til OBOS-ligaen og det kan man trygt si var et godt valg.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

PÅ ULLEVALL: Martin Ødegaard (foran). Jens Petter Hauge, Marcus Holmgren Pedersen og Erling Braut Haaland bak.NTB