UNION BERLIN: Her avbildet etter scoring.

Nordmann nærmer seg Bundesliga

Jakob K. Gregersen

24. mai 2019

BundesligaFotball

Union Berlin, norske Julian Ryersons arbeidsgiver, greide 2-2 i Stuttgart i første kvalifiseringskamp til 1. Bundesliga fotball.

Det betyr at laget greier seg med 0-0 eller 1-1 i returkampen.

Stuttgart tok ledelsen to ganger ved Christian Gentner og Mario Gomez foran 58.619 tilskuere på sin fullsatte hjemmebane, men gjestene fra hovedstaden utlignet begge ganger.

Sulaiman Abdullahi satte inn 1-1 minuttet etter Gentners ledermål, mens 2-1-ledelsen holdt i et drøyt kvarter før Marvin Friedrich i det 68. minutt nikket inn målet som ble kampens siste.

Friedrich endret retning på ballen ved Gomez’ scoring og utmanøvrerte egen keeper, men revansjerte seg litt senere.

Publikum buet ut hjemmelaget etter sluttsignalet,

Stuttgart endte tredje sist i toppdivisjonen, mens direkte opprykk glapp for Union Berlin i en spennende avslutning i 2. Bundesliga sist helg.

Laget hentet opp to mål og spilte 2-2 mot Bochum, men trengte tre poeng. Paderborn rykket opp sammen med Köln takket være bedre målforskjell.

GOD: Julian Ryerson for Viking.