NORDMANN I USA: Jørgen Oland.

Nordmann klar for MLS-klubb

Jakob K. Gregersen

14. januar 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Norge har fått en ny utenlandsproff.

Jørgen Oland har nemlig blitt «draftet» av MLS-klubben Portland Timbers.

Det melder TV 2 tirsdag.

– Det var veldig deilig. Det var egentlig det som var grunnen til at jeg dro til USA. Det er godt å få bekreftelse på at man har gjort noe riktig, sier 22-åringen til kanalen.

Oland spilte juniorfotball i Strømsgodset, men dro for fire år siden på college i USA.

– Fra collegefotballen ble det plukket ut 150 spillere som var tilgjengelige for draften. Av de 150, tror jeg rundt 60-70 ble valgt. Jeg ble litt overrasket, for som internasjonal spiller er sjansene mindre, ettersom MLS-klubbene må forholde seg til en utenlandskvote.

Portland Timbers er en relativt stor klubb i MLS. Oregan-laget ble stiftet i 2009 og hjemmebanen kan huse over 25 000 tilskuere.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

Bra nivå

Nivået som nordmannen foreløpig har spilt på beskriver han som et sted mellom andre- og førstedivisjon i Norge.

– Det er litt vanskelig å sammenligne collegefotball med det norske seriesystemet, men de beste lagene er veldig gode. Noen lag holder nesten OBOS-nivå, mens de svakere lagene er langt unna det. Den generelle oppfatningen er at det er bra nivå. Det er mye ressurser rundt lagene og fasilitetene er veldig gode.

Nå blir det altså et nivå opp for midtstopperen.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!