PÅ TRIBUNEN: RBK-legende Nils Arne Eggen.

Nils Arne Eggen: – Jeg fikk tilbud av Liverpool

Redaksjonen

21. juni 2018

EliteserienFotballPremier League

Trenerlegenden forteller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nils Arne Eggen (76) fnyser av dem som sier norsk fotball ikke kan svinge seg mot toppen internasjonalt igjen. – Bare tull, mener han.

På 1990-tallet hadde Norge sin storhetstid i herrefotball med RBK i mesterligaen og landslaget i to VM (1994 og 1998). Nå virker norsk spill i Champions League nesten utenkelig.

– Det er ingen grunn til at vi ikke skal bli like gode. Hvorfor skal argentinske fotballspillere bli bedre enn de norske? Det er jo et spørsmål om å trene mye og riktig, sier Eggen til NTB.

– Mange sier jo at resultatene til de beste RBK-utgavene og Egil Olsens landslag er «long gone», og at det bare er å glemme å komme tilbake dit?

– Det er bare tull. Det er klart at det er tøffere nå. I enda større grad enn før så kjøper jo fotballkapitalismen, litt halvkriminelt, opp klubber. Det blir jo etter min mening helt meningsløst når du betaler 1,5 milliarder kroner for en fotballspiller.

– Man må ikke glemme at går an å utvikle spillere uten at det koster så veldig mye. Det er dyktigheten i fagarbeidet som gjøres av trenerkorpset. Det å være fotballtrener er en pedagogisk jobb, og den krever kunnskap om mange områder.

Risikofritt spill på 100 kroner under VM: Vinner du, beholder du gevinsten – Taper du, betales innsatsen tilbake!

TRENERLEGENDE: Mangeårig Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.