NHL: New York Rangers-spiller Artemi Panarin tar pause fra ishockeyen.

NHL-stjerne tar pause etter påståtte sjokkanklagelser

Redaksjonen

22. februar 2021

Vintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Den russiske ishockeyprofilen Artemi Panarin hevder han er blitt offer for en fabrikkert historie i hjemlandet og tar nå pause fra spill i NHL.

Det var Panarins arbeidsgiver, New York Rangers, som mandag rykket ut med en uttalelse der det fremgår at russeren ikke blir å se på isen i tiden som kommer.

Bakgrunnen er at den russiske avisen Komsomolskaya Pravda lørdag trykket et intervju med Panarins tidligere trener Andrej Nazarov. Der hevder Nazarov at Panarin skal ha angrepet en 18 år gammel kvinne i 2011.

Episoden skal angivelig ha skjedd på en hotellbar etter en kamp i Latvias hovedstad Riga. Nazarov hevder at Panarin skal ha slått kvinnen i gulvet med «flere kraftige slag». NHL-stjernens tidligere trener kommer også med påstander om at latvisk politi skal ha sett på saken, men at den ikke ble forfulgt ytterligere etter at penger byttet hender.

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

Rystet

I mandagens uttalelse fra New York Rangers avviser klubben innholdet i historien blankt.

«Artemi benekter heftig og utvetydig alle anklager i denne fabrikkerte historien. Dette er tydeligvis en skremselstaktikk som brukes mot ham fordi han har vært frittalende om nylige politiske hendelser», skriver NHL-klubben.

«Artemi er selvsagt rystet og bekymret og vil ta seg litt tid borte fra laget», heter det videre.

Panarin har uttrykt støtte til den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

I intervjuet med Komsomolskaya Pravda sier Nazarov, som trente NHL-stjernen fra 2010 til 2012, at han ble motivert til å snakke om historien i Riga fordi han er uenig i Panarins gjentatte kritikk mot russiske myndigheter.

(©NTB)