NHL planlegger for en annerledes sesong for Zuccarello og Co.

Publisert kl11 november 2020 10:54 by Redaksjonen

NHL: Mats Zuccarello for Minnesota Wild mot gamleklubben New York Rangers. | Pontus Hššk / NTB scanpix

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Mye er fortsatt uvisst med den kommende NHL-sesongen. Et av scenarioene er mindre, midlertidige «bobler» med en hektisk periode med kamper.

Tirsdag deltok NHL-sjef Gary Bettman i en paneldiskusjon der forskjellige muligheter ble diskutert.

Tanken er at den nordamerikanske hockeyligaen skal starte opp 1. januar. Det er allerede nesten gitt, med tanke på sesongen allerede vil være langt på etterskudd, at det blir færre kamper i neste sesong.

– Hvis vi skal ha en redusert spilleplan, som vi vurderer, bør den kanskje være sentrert geografisk og bli mer divisjonsbasert som en måte å håndtere reiseproblematikken på, sa Bettman.

Meld deg på NM i Odds! Kjemp om å vinne tusenvis av kroner. Helt gratis å delta!

Håper på høsten

Den store bekymringen er naturligvis hvordan man skal gjøre ligaen så sikker mot smitte som mulig. Publikum er også et tema som ble diskutert. Reiser mellom USA og Canada er også tema ettersom det kan gi problemer med landenes reiserestriksjoner.

– Kanskje spiller du ti-tolv dager, med eller uten publikum, og så drar du hjem en uke og er sammen med familien. Det blir ikke like effektivt som en boble, men vi tror at hvis vi går denne veien, kan det minimere risikoen, sa Bettman.

NHL håper å gå tilbake til en normal sesongstart neste høst.

Meld deg på NM i Odds! Kjemp om å vinne tusenvis av kroner. Helt gratis å delta!

(©NTB)