NORGES LANDSLAGSSJEF: Ståle Solbakken.

Trøbbel for Solbakken: Stor liga har besluttet å ikke frigi spillere til visse landskamper

Redaksjonen

18. mars 2021

FotballLigue 1

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Den franske ligaen (LFP) besluttet onsdag at dens klubber ikke vil frigi spillere til landskamper utenfor EU og EØS-området denne måneden.

Årsaken er at man ikke vil risikere at spillere pålegges karantene når de vender tilbake til klubbene etter landslagsperioden der den europeiske VM-kvalifiseringen sparkes i gang.

– I fravær av unntak fra innreisekarantene for utenlandske landslagsspillere som frigis til sine landslag, vil ikke klubbene slippe disse spillere til kamper spilt utenfor EU og EØS i landslagsperioden i mars, heter det i en uttalelse fra LFP.

Det står at avgjørelsen ble fattet etter konsultasjon med klubbpresidentene, og at den er enstemmig.

Kan ramme to norske spillere

Fifa har lempet på regelverket som pålegger klubber å frigi spillere til landslagsoppdrag. Plikten bortfaller dersom spillerne risikerer koronakarantene ved hjemkomst.

Birger Meling (Nîmes) og Ruben Gabrielsen (Toulouse) er i Norges tropp som skal spille to av sine tre kamper i Gibraltar og Montenegro.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

TRENING: Norges Birger Meling på Ullevaal stadion.

Gir trolig egne fritak

Frankrikes landslag skal reise utenfor EU til bortekamper mot Kasakhstan og Bosnia-Hercegovina, men det er ventet at franske spillere vil få unntak fra karantenereglene.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

PROFIL: Ruben Gabrielsen ankommer Oslo lufthavn for å tilslutte seg landslagstroppen som skal spille Nations League kamp mot Østerrike.

(©NTB)