SJEFEN: Manchester United-manager José Mourinho under pressekonferanse.

Mourinho: Det var en umulig jobb

Redaksjonen

23. mai 2017

FotballPremier League

Manchester Uniteds manager José Mourinho har ikke villet innrømme det, men mye tyder på at han har satset alt på å vinne onsdagens europaligafinale mot Ajax.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mourinho har prioritert laguttakene sine knallhardt de siste par ukene med tanke på europaligafinalen. En del skadeproblemer har selvsagt også spilt inn.

– Det var ikke gambling, det var en enkel avgjørelse, sa Mourinho etter at han stilte med et lag med en gjennomsnittsalder på 22 år og 284 dager i søndagens serieavslutning mot Crystal Palace.

– Vi har mistet spillere hele tiden i løpet av 17 kamper på sju uker. Det var en umulig jobb. Det handler ikke om gambling, men bare konsekvenser av situasjonen vi har havnet i, sa portugiseren.

Med seier for United onsdag vil klubben bli den femte etter Juventus, Ajax, Bayern München og Chelsea som har vunnet mesterligaen, europaligaen og den tidligere cupvinnercupen.

LES OGSÅ: Tidligere Premier League-stjerne klar for managerjobb

Romero i mål

Mourinho har bekreftet at Sergio Romero skal stå i mål også i europaligafinalen, og han henviser dermed David de Gea til benken.

Ajax-laget er ungt og spennende, men i forhold til Manchester United kan laget virke noe uerfarent. Anført av den danske 19-åringen Kasper Dolberg leverte Peter Bosz’ lag en solid innsats og smadret Lyon med 4-1 i den første semifinalen på hjemmebane. I returkampen derimot holdt det på å gå galt mot slutten, men man rodde i land finalebilletten med 1-3 og 5-4 sammenlagt.