BYTTES UT: Tottenham-manager José Mourinho tar av spissen Harry Kane.

Mourinho med oppdatering om Kane-skaden

Christian August Cederblad

11. mars 2021

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Harry Kane scorer på bestiling for Tottenham om dagen. Torsdag ble det en to nye fulltreffere da Dinamo Zagreb ble slått 2-0 i europaligaen.

Seieren betyr at Tottenham har et godt utgangspunkt foran returkampen i åttedelsfinalen. Det skal formsterke Kane ha sin del av æren for.

Måltyven scoret to ganger i ligamøtet med Crystal Palace søndag og er oppe i 16 scoringer i Premier League denne sesongen. Torsdag gjorde han det samme i Europa.

24 minutter var spilt av kampen i London da ballen slo i stolpen bak Dinamo-keeper Dominik Livakovic etter en strålende avslutning av Erik Lamela. Returen satte Kane våkent i det tomme målet.

Scoringen kom på én av svært målsjanser i en første omgang der Tottenham hadde ballen klart mest.

Mourinho om Kane-skade

Etter pause kom Kane igjen i fokus. 20 minutter før full tid var Tottenham-spissen våkent framme da Dinamo-forsvarer Kévin Théophile-Catherine leverte et svakt klareringsforsøk på et innlegg fra Serge Aurier.

Dermed var kampen punktert.

Skåret i gleden for hjemmelaget var at tomålsscorer Kane forlot banen seks minutter før full tid. Tre minutter tidligere hadde han ligget på gresset med smerter etter å ha blitt taklet.

Kane forlot banen uten tegn til å være skadet, men Tottenham vil nok likevel holde pusten i påvente av avklaringer rundt spissens helsesituasjon. På benken fikk Kane en ispose festet til kneet, men Mourinho kom med oppløftende nyheter etter kampslutt.

– Jeg tror ikke det er noe alvorlig. Alle vil spille på søndag, så jeg tror ikke en smell stopper han, uttalte portugiseren ifølge TV 2.

KAPTEIN: Tottenham-spiss Harry Kane.