FOR NORGE: Morten Thorsby.

Morten Thorsby: Jeg vurderte å slutte med fotball

Jakob K. Gregersen

3. oktober 2021

FotballSerie A

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Morten Thorsby har blitt en viktig brikke på midtbanen til landslagssjef Ståle Solbakken.

Han har lenge imponert i Sampdoria og på tampen av sist overgangsvindu la Champions League-klubben Atalanta inn bud på nordmannen, men en overgang har foreløpig ikke materialisert seg.

Thorsby har også gjort seg bemerket utenfor banen med sitt engasjement for miljøet.

Han bærer draktnummer to på ryggen for å rette fokus mot klimamålet om å holde den globale oppvarmingen under to grader.

Nylig ble han hevet frem som en av D2s 30 ledestjerner under 30 år. I et intervju med magasinet forteller 25-åringen at han på et tidspunkt var så bekymret for miljøet at han vurderte å slutte med fotball.

Det hele daterer seg noen år tilbake i tid da Thorsby hadde blitt solgt fra Stabæk til Heerenveen og på det nederlandske bondelandet brukte han tiden på å lese om klimaproblemene verden står i.

– Jeg merket fortvilelse og en ubehagelig uro i kroppen da jeg forsto hvor enormt dette problemet faktisk er, hva som i verste fall kan bli konsekvensene. Jeg følte både på en maktesløshet og et sinne fordi miljøproblemene ikke blir tatt på alvor, og utviklet nok en form for klimaangst, sier han til D2.

I sitt andre og tredje år i klubben skriver D2 at Thorsby var inne på tanken om å slutte som fotballspiller fordi han ikke klarte å rettferdiggjøre «et så egoistisk, personlig prosjekt når kloden sto overfor en så alvorlig klimakrise».

– Men da familien min kom ned på besøk, diskuterte vi saken og konkluderte med at det beste jeg kan gjøre for miljøet, er å bli så god som mulig i fotball, slik at jeg kan bruke min påvirkningskraft og være en rollemodell og inspirere andre til å engasjere seg i saken.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

SERIE A: Morten Thorsby for Sampdoria mot Juventus.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]