FÅR RØDT KORT: Molde-spissen Leke James.

Molde-stjernen ble utvist i sesongens første Eliteserie-runde

16. juni 2020

EliteserienFotball

Regjerende mester Moldes serieåpning inneholdt det meste. Aalesund ble slått 4-1 i i en kamp som inneholdt både straffebom, utvisning og et spektakulært mål.

Magnus Wolff Eikrem, Etzaz Hussain, Leke James og Eirik Hestad scoret målene for Molde, men Nordli markerte det som var hans debut både for Aalesund og i Eliteserien med en fantastisk fulltreffer.

Snaue halvtimen var spilt i Ålesund da 20-åringen, som kom til klubben fra HamKam foran inneværende sesong, overrumplet Molde-keeper Andreas Linde ved å skyte fra svært langt hold.

Treffet var strålende, og det hjalp lite at keeper Linde rygget febrilsk i håp om å fange opp ballen. Den første scoringen i Eliteserien 2020 kan meget vel vise seg å bli årets mål.

– Det var moro å komme i gang med scoring, sa Nordli beskjedent til TVNorge etter praktscoringen.

James utvist

Både Molde-trener Erling Moe og AaFK-kollega Lars Bohinen begynte tidlig å gjøre bytter i varmen i Ålesund. Magnus Wolff Eikrem ble byttet ut etter en time.

Målscorer James fikk imidlertid fortsette.

20 minutter før full tid pådro nemlig spissen seg sitt andre gule kort da han kom for sent inn i en takling. Utvisningen betyr at James ikke blir å se på banen i storkamp mot Rosenborg kommende søndag.

På tampen satte innbytter Eirik Hestad inn 4-1. Dermed fikk Molde en god start på veien mot å forsvare fjorårets seriemesterskap.

PÅ SIDELINJEN: Molde-trener Erling Moe.

Minneverdig

Regjerende seriemester Molde har samtidig skumle hensikter også i 2020, og tirsdag gikk det bare ti minutter før klubben åpnet målkontoen.

Kaptein Wolff Eikrem var både regissør og avslutter da han danset seg forbi tre Aalesund-spillere og avsluttet i lengre hjørne. AaFK-keeper Andreas Lie fikk aldri hendene på ballen og måtte kapitulere.

Deretter kom scoringen som skapte jubel blant de 200 hjemmesupporterne som i tråd med smittevernrestriksjonene var sluppet inn på tribunen tirsdag. Nordli jaget en upresis Molde-pasning rundt 40 meter fra mål, nådde ballen først og hamret til i retning gjestenes mål.

I sekundene som fulgte kunne han fornøyd konstatere at eliteseriedebuten hans vil bli husket lenge. Målet blir neppe kopiert på øverste nivå i norsk fotball denne sesongen.

Straffebom

Ufortjent hadde det ikke vært om Aalesund hadde gått til pause med ledelse. Tangotrøyene var friske og burde scoret allerede i forkant av Nordlis langskudd. Niklas Castro fikk sjansen fra straffemerket etter en hands i Molde-forsvaret, men ballen gikk høyt over.

I stedet gikk Molde i garderoben med 2-1 etter at Etzaz Hussain scoret rett før pause. Målet kom etter at AaFK-spillerne ikke klarte å klarere ballen ut av eget felt.

Molde-kaptein Eikrem oppsummerte gjestenes første 45 minutter som «veldig dårlig» og ba om nivåheving i 2. omgang. Det fikk han også. Leke James har en fortid i Aalesund. Da spissen på enkelt vis la på til 3-1 ni minutter ut i annen omgang, fulgte han opp med en særdeles dempet feiring.

STJERNE: Moldes Magnus Wolff Eikrem.