FORNØYD: Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Mjøndalen med sjokkresultat

27. oktober 2021

EliteserienFotball

Mjøndalen kom til kampen mot Kristiansund i Eliteserien med 13 kamper uten seier. Et effektiv hjemmelag sikret 5-0-seier og den første siden 10. juli.

Mjøndalen så slagne ut i kampen om å holde seg i Eliteserien. Men så våknet tabelljumboen og vant stort etter scoringer av Isaac Twum, Lars Olden Larsen (2), Benjamin Stokke og Kent Håvard Eriksen.

Først scoret Twum etter utsøkt forarbeid fra Christian Gauseth, før Olden Larsen doblet ledelsen på tampen av 1. omgang.

I 2. omgang kom Kristiansund ut i styringen, men det var Mjøndalen som igjen fant nettet. Benjamin Stokke pirket inn 3-0-scoringen etter litt rot i feltet.

Med 20 minutter igjen satte Olden Larsen sitt andre, mens Kent Håvard Eriksen fastsatte resultatet til 5-0.

Med seieren klatret Mjøndalen forbi Stabæk på tabellen og ligger nå på 15.-plass med to poeng opp til Brann før bergensernes kamp torsdag.

Kristiansund fikk i tapet et nytt slag imot i kampen om medalje. De har nå tapt sine to siste kamper. Kristiansund møter Tromsø i neste kamp, mens Mjøndalen skal prøve å følge opp mot Odd.

God start

Mjøndalen startet kampen godt og hadde gode muligheter til å ta ledelsen. Markus Nakkim fikk stå helt alene i feltet, men headingen gikk like over. Samme mann var frempå få minutter senere med en ny heading, men Sean McDermott fikk så vidt slått unna.

Like etter var bortelaget Kristiansund farlig. Moses Mawa fikk vendt seg i feltet og avsluttet, men Idar Lysgård vartet opp med en god redning.

Etter 37 minutter sendte Twum Mjøndalen i ledelsen. Veteranen Christian Gauseth vartet opp med noen sekunders magi da han med en fin hælflikk fant Twum, som hamret ballen i nettaket.

Stygt

Like etter var Martin Rønning Ovenstad heldig som slapp unna rødt kort etter en stygg stempling på Amidou Diop. Ovenstad kom inn med strakt bein mot standfoten til Diop, men slapp unna med gult kort.

Noen minutter senere ville Mjøndalen ha mer. Olden Larsen drev med ballen over hele banehalvdelen til gjestene, før han avsluttet pent i hjørnet til 2-0.

Kristiansund kom ut med mer energi i 2. omgang og styrte begivenhetene, men det var igjen Mjøndalen som skulle finne nettet. Først avsluttet Stian Aasmundsen, før ballen ble reddet på strek. På returen sto Stokke, som pirket inn 3-0-scoringen.

Etter 70 minutter lå det utrolig nok enda en ball bak McDermott i KBK-målet. Olden Larsen fikk ballen på bakerste stolpe og satte enkelt inn 4-0.

Etter 83 minutter skulle det bli verre for gjestene. Kent Håvard Eriksen satte ballen i åpent mål etter å ha blitt spilt fri av Nikolas Walstad.

MIF: Mjøndalen-trener Vegard Hansen på Alfheim.