Michael Jordan vraket oppdrag verdt 868 millioner kroner

Publisert kl25 mars 2021 10:05 by Redaksjonen

DEN STØRSTE: Michael Jordan under tiden for Chicago Bulls. | AP

Nyhetsvarsel | Sporgtsbibelen

Basketball-legenden Michael Jordan har som mange andre tapt stort på koronapandemien. Det siste året har 58-åringen gått minus med over 4 milliarder kroner.

Den tidligere Chicago Bulls storhetens formue har krympet kraftig siden koronapandemien brøt ut for litt over ett år siden. Ved siden av at hans forretningsvirksomhet har gått dårligere, har han dessuten donert bort store summer de som er blitt hardest rammet av pandemien, skriver svenske Expressen.

Michael Jordan hadde sin storhetstid i amerikansk basketball på 1980 og -90-tallet. Han er den idrettsstjernen som har tjent mest på idrettens sin og ifølge agent hans, David Falk, har han blant annet takket nei til enkle reklameoppdrag som kunne gitt ham hundrevis av millioner kroner.

Ifølge Falk takket Jordan nylig blant annet nei til et oppdrag verdt 100 millioner dollar (868 millioner kroner).

– Alt han trengte å gjøre, foruten å gi sitt navn og ansikt, var å være til stede i et par timer for å offentliggjøre samarbeidet. Han takket nei, sa Falk til avisen The Sun.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

STOR: Michael Jordan for Chicago Bulls.AP

Blant de 500 rikeste i USA

Ifølge den amerikanske finansavisen Forbes har Jordan tapt over 4 milliarder kroner. Hans formue i april 2020 var på 2,1 milliarder dollar (18 milliarder kroner) og nå har den skrumpet til 1,6 milliarder. (14 milliarder)

Til tross for det svimlende tapet er Jordan fortsatt blant de 500 rikeste i USA.

I fjor ble Michael Jordan den idrettsmannen som har tjent mest noensinne. Det takket være samarbeidet med utstyrsgiganten Nike. Jordan eier sin egen del av selskapet og med det tjente han 1 milliard i året på.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

MESTER: Chicago Bulls’ Michael Jordan.AP

(©NTB)