SER OPP: Barcelona-kaptein Lionel Messi.

Messi tangerte legendarisk rekord

19. desember 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Lionel Messi scoret sitt 643. mål for Barcelona lørdag og tangerte legenden Pelés rekord for mål for en enkelt klubb. Men det ble bare 2-2 mot Valencia.

Kort tid etter at Messi rørte fotballverdenen med sin hyllest til avdøde Diego Maradona, kopierte den argentinske tryllekunstneren Pelés målrekord da han utlignet til 1-1 mot Valencia like før pause lørdag.

Pelé scoret i sin tid 643 mål for Santos, og det er en av flere rekorder den brasilianske storspilleren har holdt.

Lørdag ble han utlignet av Messi. Argentinerens mål kom etter et straffespark som så billig ut på TV-bildene. Messis straffespark ble reddet, men etter å ha fått ballen inn i boksen igjen kriget Messi i duell og headet inn 1-1.

Bare ett poeng

Mouctar Diakhaby hadde gitt Valencia ledelsen med et hodestøt etter en halvtime. Da Ronald Araujo ga Barcelona 2-1 med et flott saksespark like etter hvilen, var kampen snudd.

Men det ble ingen etterlengtet Barcelona-seier. Valencia presset på, og Maxi Gomes ordnet poengdeling 20 minutter før full tid.

Messi hadde et frisparkforsøk som kunne gitt tre poeng, men skrudde ballen til side for mål.

Barcelona er dermed på femteplass, åtte poeng bak serieleder Atlético Madrid, som i tillegg har en kamp til gode. Opp til erkerival Real Madrid er det fem poeng.