NEDRYKK: Vikings Kristoffer Haugen sitter igjen på gresset etter tap.

Mener Viking er for gode til å rykke ned

Jakob K. Gregersen

29. mai 2017

EliteserienFotball

Strømsgodset tok tre kjærkomne poeng og forverret samtidig Viking-krisen kraftig med 4-2-seier i bunnkampen i Eliteserien mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Eliteseriens to bunnlag som møttes i Drammen og mye sto dermed på spill. Etter 90 minutter kunne hjemmelaget bokføre tre fullt fortjente poeng etter scoringer av Eirik Ulland Andersen, kaptein Jakob Glesnes og Bassel Jradi.

– Dette var fantastisk. Nå skal vi fortsette på samme måten. I dag brukte vi virkelig ballen og sparket ikke bare langt. Det ga god fotball, sa tomålsscorer Jradi etter kampen.

– Jeg elsker å score mål. Det er den beste følelsen. Nå er jeg bare glad. Det var ergerlig at vi lot dem score to ganger, men jeg var aldri nervøs. Jeg visste vi skulle holde unna, tilføyde han.

Tabellhopp

Med seieren gjorde mannskapet til Tor Ole Skullerud et byks på tabellen til tiendeplass. Tabelljumbo Viking har på sin side seks poeng opp til Lillestrøm på plassen foran. Opp til trygg grunn skiller det ytterligere ett poeng.

Med 11 serieomganger unnagjort begynner det dermed å se stygt ut for Ian Burchnalls mannskap. I forrige uke ble det også forsmedelig cupexit mot Egersund.

– Det er noen poeng opp, men heldigvis ikke så ekstremt mange. Med tre seirer på rad er vi med igjen. Vi har et lag som vet vi kan snu dette, men når du har havnet nede i sumpa, er det vanskelig å komme ut av det. Vi tror uansett vi skal klare det, sa Viking-keeper Iven Austbø.

– Hva må gjøres?

– Vi må bare se oss selv i speilet og trykke på de rette knappene. Vi er et lag som ikke kommer til å gi opp, sa Austbø – som ikke tror Viking rykker ned.

– Det er vi for gode til. Vi har nok ferdigheter i laget til å holde oss, sa han.