PROFILER: Fotballekspert Joacim Jonsson og Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Mener Vålerenga nekter å selge spilleren til Eliteserie-rivalen: – De er livredde for å drite seg ut!

Christian August Cederblad

12. februar 2022

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Bodø/Glimt har vist konkret interesse for Vålerenga-spissen Henrik Udahl (25).

Fotballekspert Joacim Jonsson er sikker på at VIF hadde solgt Udahl til hvilken som helst annen klubb i Eliteserien enn Bodø/Glimt, men tror at Dag-Eilev Fagermo & Co. frykter at Udahl kan få ut sitt fulle potensiale i Glimt, slik en rekke andre spillere har gjort de siste årene.

Derfor ønsker de ikke å la ham dra til Aspmyra, til tross for at de har Vidar Örn Kjartansson (31) som førstevalg på spissplassen.

– Jeg er helt bombesikker på at hvis det hadde vært hvilken som helst annen klubb i norsk fotball som hadde lagt inn bud på Udahl, da hadde Vålerenga solgt, men de er livredde for å drite seg ut her. Alle så hva som skjedde med Erik Botheim da han gikk fra Rosenborg til Glimt. Glimt har være så gode, så klubber er livredde for å gi fra seg spillere og se dumme ut selv etter at de blomstrer i Glimt, sier Jonsson i VG-serien «Silly Season» og legger til:

– Hvis det hadde vært en annen klubb som var ute etter Udahl: Garantert salg. Hundre prosent!, avslutter han.

Etter å ha banket inn mål i OBOS-ligaen for Åsane ble Udahl hentet til Vålerenga for ganske nøyaktig et år siden. Etter relativt lite spilletid forrige sesong forsøkte Glimt seg nylig med et bud på mellom én og to millioner kroner for 25-åringen, men som VIF altså avslo.

– De har hele tiden fått beskjed om at det ikke er aktuelt. Det ville ha vært uaktuelt nærmest uansett, sa Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen om Udahl-interessen fra Glimt til Nettavisen.

LES OGSÅ: Er sikker på at Manchester United-spilleren er ferdig i klubben: – Det er kjørt

MED DRAKTEN: Vålerenga-spiss Henrik Udahl.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]