Mener Vålerenga bør gjennomføre spillerkjøp i millionklassen: – Da må nok Trøim på banen

Publisert kl14 mars 2021 17:48 by Christian August Cederblad

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Fotballekspert Joacim Jonsson har gjort det klart at han vurderer Vålerenga som den største favoritten til å vinne Eliteserien denne sesongen.

Samtidig lister Eurosport-eksperten opp en forsvarsspiller han mener kan gjøre VIF til en enda større gullkandidat.

– Skal jeg slå på stortrommen, så sier jeg Sigurd Rosted. En stopper i toppklassen som kan være med å slåss om en landslagsplass, svarer Jonsson på spørsmål om hvem Oslo-klubben bør hente inn i forsvaret i Vålerenga-podkasten «Enga På Pod».

Solid spill i Sarpsborg 08 gjorde at Rosted ble hentet til Gent i 2018, men etter kun et drøyt år i den belgiske klubben ble han solgt videre til danske Brøndby. 25-åringen har spilt fem kamper for det norske landslaget.

Jonsson tror Rosted kan være en ypperlig erstatter for 30-årige Jonatan Tollås Nation, som nylig signerte under på en ny ettårskontrakt. Eurosport-eksperten utelukker ikke at VIF vil trenge økonomisk hjelp, trolig flere millioner kroner, fra investoren Tor Olav Trøim for å kunne sikre seg Rosted.

– Han er noen år yngre enn Tollås Nation, som det var diskusjoner om før denne sesongen, med tanke på skader, alder, også videre. Rosted kaster jeg inn i potten, men da må nok Trøim på banen.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

FOR NORGE: Forsvareren Sigurd Rosted.NTB

Foreslår ny venstreback

Jonsson, som tidligere har vært sportsdirektør i Fredrikstad, får også spørsmål om hvilken spiller fra Eliteserien han ville hentet til Vålerenga.

– Fredrik Bjørkan i Bodø/Glimt. Han er mer komplett og bedre enn de som er i Vålerenga i dag. Men det er ikke enkelt for Fagermo å hente spillere, for de skal være gode for å komme inn på dette Vålerenga-laget, konkluderer den svenske eksperten i VIF-podkasten.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

PROFIL: Bodø/Glimt-spilleren Fredrik Bjørkan.NTB Scanpix