MEGET VIKTIGE: Liverpools Roberto Firmino (t.v.) og Philippe Coutinho.

Men Klopp hyllet en helt annen spiller

8. april 2017

FotballPremier League

Liverpool ble et helt annet lag med Philippe Coutinho og Roberto Firmino på banen etter pause. Men etter kampen var Jürgen Klopp mer opptatt av en helt annen profil.

Jürgen Klopp overrasket stort med lørdagens laguttak. Liverpool-manageren innledet kampen med både Coutinho og Firmino på benken, mens ungguttene Ben Woodburn (17) og Trent Alexander-Arnold (18) fikk plass i startelleveren.

Klopp valgte også å gå ut i en 3-5-2-formasjon, men fikk åpenbart ikke de svarene han håpet på. Stoke ledet 1-0 til pause etter en Jonathan Walters-heading. Tyskeren tok grep i garderoben og gikk for mer rutine i Coutinho og Firmino. Dobbeltbyttet satte fart på Liverpool.

Utligningen lå i luften før Coutinho bredsidet inn 1-1 i det 70. minutt. Brasilianeren fikk ballen perfekt lagt til rette etter en svak klarering fra Glenn Whelan.

To minutter senere var det Coutinhos landsmann som fikk drømmetreff. Firminos suser på halv volley gikk i garnet bak en sjanseløs Stoke-keeper Lee Grant.

Hyllet Mignolet

I det påfølgende angrepet var Stoke svært nær å gjøre 2-2, men Simon Mignolet klarte på utrolig vis å slå unna forsøket til Saido Berahino.

– For en redning. Jeg vet ikke hvordan han klarte det, men det var genialt. Jeg er veldig glad på hans vegne. Han reddet oss i dag, sa Klopp om Mignolet og fortsatte:

– Vi spilte mye bedre etter pause. Førsteomgangen var ikke spillernes skyld, det var måten vi spilte fotball på. Men selv om vi ikke spilte bra, følte vi oss selvsikre før annen omgang. De to ungguttene gjorde det de kunne. Vi spilte dem i feil situasjoner.