JUBEL: Emil Meek vinner sin første, og hittil eneste seier i UFC. Her mot Jordan Mein.

Meek åpner for storkamp mot UFC-stjernen: – Jeg er mer enn klar!

Christian August Cederblad

12. februar 2021

MMAUFC

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Det er lenge siden vi har sett Emil Weber Meek (32) gå kamp i UFC. I løpet av 2,5 år har den norske MMA-utøveren kun kjempet i oktagonet ved én anledning.

Nå varsler Meek at han igjen er klar til kamp. 32-åringen melder på sin egen Twitter-konto at han ønsker å møte UFC-stjernen Leon Edwards (29).

Engelske Edwards skulle egentlig møte den fremadstormende UFC-profilen Khamzat Chimaev den 13. mars, men den kampen er avlyst fordi sistnevnte ennå ikke har kommet seg 100 prosent etter at han fikk påvist Covid-19 i fjor.

Nå lanserer Meek altså seg selv til å erstatte Chimaev, og møte Edwards, som regnes som den verdens tredje beste weltervekteren i UFC.

Per dags dato er det dog lite som tyder på at Meek får gå en potensiell kamp mot et så stort navn som Edwards, som tidligere har slått blant andre Donald Cerrone, Gunnar Nelson og Rafal Dos Anjos.

– Jeg vet at jeg kanskje ikke fortjener å møte den tredje beste i verden, men hvis slåssgudene tillater det, er jeg mer enn klar, skriver Meek, som ikke er rangert blant de 15 beste i divisjonen.

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

Sjelden å se

Mens Meek har tapt sine tre siste kamper i UFC, har Edwards vunnet sine åtte siste. De to har dog til felles at de har vært svært inaktive den siste tiden. Meek har ikke gått kamp siden tapet mot Jake Matthews den 23. februar i fjor, mens Edwards ikke har vært å se siden seieren mot nevnte Dos Anjos helt tilbake i juli 2019.

Akkurat nå virker det mer sannsynlig at UFC setter opp en ny kamp for Edwards mot eksempelvis Stephen Thompson eller Jorge Masvidal.

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

I AKSJON: UFC-stjernen Leon Edwards mot Gunnar Nelson.