SPISS: Mason Greenwood.

Manchester United med stor Greenwood-oppdatering

Redaksjonen

16. august 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United uttaler seg omsider om Mason Greenwood.

Klubben har kommet med en lang tekst om spissen på eget nettsted onsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: – Har åpnet samtaler med Ødegaard

Nå opplyser Manchester United om at en avgjørelse om Greenwood sin fremtid vil bli tatt snart og deretter kommunisert og forklart.

Greenwood har vært suspendert av klubben siden han i januar 2022 ble pågrepet og siktet for voldtektsforsøk, vold og drapstrusler mot sin kjæreste.

Han ble tiltalt, men i februar ble tiltalen frafalt grunnet en kombinasjon av nye opplysninger i saken og at nøkkelvitner hadde trukket seg.

The Athletic skrev onsdag at klubbdirektør Richard Arnold har fortalt ansatte at Greenwood snart vil være tilbake på treningsfeltet.

Klubben avviser at en slik avgjørelse er tatt.

– Siden tiltalen ble frafalt, har klubben gjennomført en grundig gransking av anklagene mot Mason Greenwood. Gjennom denne prosessen har det påståtte offerets velferd og perspektiv vært sentralt, og vi respekterer hennes rett til å forbli anonym, står det i uttalelsen fra klubben.

– Vi har også et ansvar overfor Mason som en ansatt, en ung gutt som har vært i klubben siden han var sju år, og som en nybakt familiefar. Granskingen er nå fullført, og vi er i ferd med å treffe en avgjørelse om Masons framtid. I strid med spekulasjoner i mediene er ikke denne avgjørelsen truffet.

Det legges til at beslutningen, straks den er fattet, vil bli kommunisert og forklart både internt og eksternt.

– Dette har vært en vanskelig sak for alle knyttet til Manchester United, og vi forstår de sterke meningene den har avstedkommet, basert på de ufullstendige bevisene som er offentlige. Vi ber om tålmodighet mens vi gjennomfører de siste steg i denne grundig funderte prosessen.

Deler av fanskaren er svært negativ til å ønske Greenwood velkommen tilbake i United-troppen, og det er varslet protester om så skjer.

LES OGSÅ: – De Gea høyaktuell for europeisk storklubb