SPISS: Mason Greenwood.

Manchester United har avgjort fremtiden til Greenwood

Redaksjonen

21. august 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United har besluttet å avslutte kontrakten med Mason Greenwood.

Det bekrefter Premier League-klubben mandag ettermiddag.

LES OGSÅ: Arne Erlandsen klar for ny klubb i Norge

– Basert på bevisene som er tilgjengelige for oss, har vi konkludert med at materialet som ble lagt ut på nettet, ikke ga et fullstendig bilde, og at Mason ikke begikk lovbruddene han opprinnelig ble siktet for, skriver klubben i en pressemelding..

– Med det sagt, som Mason offentlig erkjenner i dag, har han gjort feil han tar ansvar for.

– Alle de involverte, inkludert Mason, erkjenner vanskelighetene med at han skal gjenoppta karrieren sin i Manchester United. Derfor har det blitt felles enighet om at det mest passende for ham er å gjøre det borte fra Old Trafford. Vi vil samarbeide med Mason for å oppnå det», opplyser United.

Greenwood har vært suspendert av klubben siden han i januar 2022 ble pågrepet og siktet for voldtektsforsøk, vold og drapstrusler mot sin kjæreste.

Det ble utferdiget tiltale, men i februar ble tiltalen frafalt grunnet en kombinasjon av nye opplysninger i saken, og at nøkkelvitner hadde trukket seg.

I etterkant har Manchester United behandlet saken med varsomhet og opplyst at de trengte tid til å fatte en beslutning om Greenwoods fremtid i klubben.

Greenwood har vært i United-systemet hele karrieren.

Han fikk proffkontrakt i 2019 og har spilt 129 førstelagskamper.

Deler av fanskaren har vært svært negativ til å ønske Greenwood velkommen tilbake i United-troppen, og det er varslet protester om det skulle skje.

LES OGSÅ: Manchester City-profil på vei til ny klubb