PÅ PRESSEKONFERANSE: Liverpools Jürgen Klopp.

– Liverpool-stjerne vurderer Newcastle-overgang

Redaksjonen

24. mai 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool gikk på et bananskall i Champions League-jakten lørdag da de spilte 1-1 mot formlaget Aston Villa hjemme på Anfield.

De helrøde var høyst trolig avhengig av å vinne sine resterende kamper for å ha mulighet til å passere enten Manchester United eller Newcastle United.

LES OGSÅ: Britisk avis: – Tottenham kun detaljer unna ny manager

Nå må klubben håpe på at Manchester United taper sine to siste kamper for å komme foran erkerivalen.

En som ikke blir med videre uansett hva som skjer er brasilianske Roberto Firmino (31). Angriperen har som kjent valgt å ikke forlenge med klubben og heller søke nye utfordringer neste sesong.

Dermed ble det åtte sesonger for Firmino i Liverpool-drakten.

Det var (selvsagt) Firmino som utlignet mot Aston Villa foran The Kop i hans siste hjemmekamp. Dessverre for hjemmelaget klarte de ikke å få seiersscoringen.

Men hvor veien videre går for Firmino er fortsatt uklart.

31-åringen har blitt koblet til både spansk og tyrkisk fotball, men nå melder overgangsjournalisten i GiveMeSport, Dean Jones, at Firmino er åpen for en overgang til Premier League-rivalen Newcastle United.

– Hvis han har et ønske om å bli værende i Premier League, og er åpen for hva Newcastle kan tilby ham, så absolutt. Jeg tror det kan være en vei for ham å utforske, sier Jones.

Måltyv

Ifølge Understat underpresterer Newcastle ut i fra «expected goals» denne sesongen i Premier League med minus 8.46 mål.

Det viser at «The Magpies» har mer å gå på i angrepsrekken sin, og med måltyven Firmino på topp for Newcastle kunne det potensielt ha styrket angrepet til manager Eddie Howe betraktelig.

Firmino står med imponerende 110 mål i løpet av sin tid i Liverpool.

Han kom fra Hoffenheim til Liverpool i 2015. Overgangen har vært en enorm suksess.

Angriperen var en viktig brikke i laget som vant Champions League i 2019 og Premier League i 2019/2020-sesongen. De to siste sesongene har vært preget av skader og perioder inn og ut av laget.

LES OGSÅ: – Erik ten Hag vil ha Manchester United-profil solgt så fort som mulig