ANFIELD: Liverpools hjemmebane.

Liverpool sitt gigantkjøp: – Håpet jeg strøk på legesjekken

Pål Magnus Tømmervold

9. mai 2024

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste Liverpool-supporterne fra moderne tid husker nok sjokkovergangen til Andy Carroll fra Newcastle til Liverpool for 35 millioner pund i 2011.

Den gangen var det et rekordkjøp for rødtrøyene fra Merseyside, da de på Deadline day så seg nødt til å erstatte Fernando Torres som forsvant til Chelsea.

LES OGSÅ: Ellevill overgang: Kobler Jamie Vardy til ny klubb

Samtidig som Liverpool hentet Carroll, signerte de også Luis Suarez.

Så skal det sies det var flere fotballtilhengere som hevet øyenbrynene og tvilte på om Carroll var god nok til å fylle skoene til Torres.

Selv ikke Newcastle-spilleren var overbevist om at overgangen var riktig.

Fikk det travelt

Tre dager før overgangsvinduet stengte, hadde Torres bedt om overgang. Dette etterlot Liverpool minimalt med tid til å finne en erstatter. I Newcastle hadde 22 år gamle Carroll imponert i halvannet år.

Og selv om Luis Suarez var hovedmålet på overgangsvinduets siste dag, ville ikke Liverpool satse alt på at uruguayaneren ville bli tilgjengelig før Deadline Day var over. De trengte sårt en spiss som allerede hadde hevdet seg i Premier League.

Valget falt på Carroll, selv om daværende manager Kenny Dalglish visste at Newcastle ikke var altfor gira på å slippe deres juvel.

Men da Liverpool la nesten en halv milliard kroner på bordet, hoppet spissen på første helikopter til Merseyside.

LES OGSÅ: Solskjær observert hos storklubben

– Måtte google Liverpool-spillerne

I et intervju på Newcastles hjemmeside innrømmer mannen med den velkjente hestehalen at han ikke visste mye om sine kommende lagkamerater før overgangen.

– Da jeg satt i helikopteret på vei til Liverpool tenkte jeg «Jeg kjenner Stevie G, jeg kjenner Carragher … hvem andre?» Agenten min på den tiden måtte informere meg, så gikk jeg på Google og fant ut hvem spillerne var, sier Carroll, og legger ikke skjul på usikkerheten knyttet til storhandelen.

– Fra jeg satt meg i helikopteret kunne jeg ikke helt forstå hvorfor. Jeg var skadd og minnes at jeg håpet å stryke på den medisinske sjekken, sier Carroll, ifølge Daily Mail.

Liverpool-karrieren til Carroll endte så som så og han ble senere solgt videre til West Ham i 2013.

LES OGSÅ: Olise glipper for United. Ny Premier League-klubb er favoritt