SMÅTT FORSKREKKET: Barcelonas Lionel Messi.

Liverpool-flopp sørget for enorm Barcelona-smell

27. juni 2020

FotballLa Liga

Et lurt frispark fra Iago Aspas kombinert med en feilplassert mur sørget for at Barcelona måtte nøye seg med 2-2 mot Celta Vigo i spansk fotball lørdag.

Real Madrid er ubeseiret etter koronapausen og har tatt kontroll på tabelltoppen i La Liga.

Barcelona, som aller helst trengte tre poeng for å holde følge med Real, måtte tåle en ny liten nedtur lørdag. For femte gang på rad mislyktes den katalanske fotballstorheten i forsøket på å slå Celta Vigo på bortebane.

Barcelona tok riktignok tilbake tabelltoppen med det ene poenget, men leder La Liga med bare ett poeng mer enn Real Madrid. Hovedstadsklubben har én kamp til gode. Mannskapet til Zinédine Zidane tar imot Barcelonas byrival og tabelljumbo Espanyol søndag.

Lure frispark

Celta sto med to strake seirer før lørdagens kamp, men det var Barcelona som tok ledelsen etter 20 minutter. Scoringen kom da Lionel Messi stilte seg opp på frispark like utenfor 16-meteren.

Celta sto med én mann på stolpen, og keeper var klar til å bevege seg mot nærmeste hjørne, men i stedet for å skyte, lempet Messi ballen til en ledig Suárez på bakre stolpe. Uruguayaneren nikket inn ledelse for katalanerne.

Få minutter senere var Celta nære ved å utligne, men skuddet til Brais Mendez alene med keeper ble reddet av Marc Andre ter Stegen via stolpen.

Et formsterkt Celta skulle likevel utligne like etter pause.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

KAPTEIN: Lionel Messi styrer Barcelona-troppen.

Liverpool-flopp utlignet

Etter 50 minutter spilte Barcelona bort ballen, hvilket gjorde at Okay Yokuslu kunne spille Fjodor Smolov på blank kasse. Russeren hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet, og dermed måtte Barcelona igjen jakte ledermålet.

Det kom etter 67 minutter, nok en gang med Messi som servitør og Suárez som målscorer.

Nélson Semedo vant ballen ved Celta Vigos 16-meter, og deretter gjorde Messi og Suárez kort prosess. Messi spilte umiddelbart inn til Suárez, som lot ballen trille forbi seg før han avsluttet i hjørnet bak keeper.

Men 2-1 holdt seg ikke inn for Barcelona, for etter 87 minutter fikk tidligere Liverpool-flopp Iago Aspas muligheten på frispark. Ballen skrudde ved siden av den svakt oppstilt muren og inn i mål bak en forfjamset ter Stegen.