CITY: Det har vært mange gode og dårlige kjøp hos Manchester City de siste 15 årene.

Liste: Tidligere Manchester City-stjerner som fortsatt spiller fotball

Ole-Jørgen Wiig

1. oktober 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utrolig nok!

Siden Manchester City startet den hardtsatsende ferden på vei mot toppen i fotball-Europa har en rekke stjernespillere kommet og gått på Etihad.

Flere har lagt opp, mens enkelte holder det fortsatt gående selv om deres storhetstid er langt forbi.

Nylig ble det klart at tidligere City-spiller Samir Nasri har lagt skoene på hylla, og i den forbindelse har Planet Fotball satt opp en liste over tidligere City-profiler som fortsatt, utrolig nok, har en aktiv karriere.

Brasilianeren var et meget spennende kjøp da han ankom Etihad etter å ha banket inn mål i russisk fotball. 30 mål på 53 kamper ble det for CSKA Moskva. Dessverre ble det alt annet enn et vellykket opphold i City.

Har spilt for diverse klubber i Kina, Brasil, Japan og Emiratene. Nå spiller han i brasilianske Corinthians i en alder av 34 år.

FEIRER: Jô jubler for scoring for Manchester City.

Roque Santa Cruz

Har holdt det gående med scoringer fra 1998 til 2021. Etter å ha kommet fra Bayern München herjet han for Blackburn i Premier League før han ble hentet til Manchester City i 2009. Der ble det kun tre ligascoringer på 20 forsøk.

Nå er han tilbake i hjemlandet Paraguay og spiller for klubben han startet karrieren i, Olimpia, i en alder av 40 år!

MÅL: Roque Santa Cruz feirer scoring for Manchester City.

Maicon

Var utvilsomt verdens beste høyreback på et tidspunkt i karrieren, men det var ikke under tiden i Manchester City. Kom til City i 2012 da karrieren var på hell, men brasilianeren holder det fortsatt gående.

40-åringen spiller nå i, hold deg fast, San Marino!

Klubben Tre Penne har æren av å ha Maicon i stallen, og høyrebacken var på banen da laget faktisk spilte første runde av Conference League-kvalifiseringen denne sesongen. Laget røk 7-0 sammenlagt mot Dinamo Batumi.

MAN CITY: Micah Richards og Maicon i godt humør.

Vladimir Weiss

Vladimir Weiss var en del av det fryktinngytende ungdomslaget til Manchester City som vant FA Youth Cup i 2008.

Selv om det så svært lovende ut for den unge driblefanten ebbet slovaken sakte, men sikkert ut av klubben. Ble solgt til Pescara i 2012 og etter opphold i Qatar og Hellas er han nå i Slovan Bratislava. 31 år gammel.

MÅL: Vladimir Weiss scorer mot Arsenal i 2009.

Valerij Bojinov

Ble omtalt som et av de mest lovende talentene man hadde sett, men Bojinovs karriere har dessverre mest handlet om skader. Har spilt for smått utrolige 16 (!) klubber og i en alder av 35 år er han nå i Levski Sofia. For tredje gang i sin karriere.

SKADEPLAGET: Valeri Bojinov mot Sunderlands Anton Ferdinand i 2009.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]