UNDER KAMPEN: Mellom Lillestrøm og Start.

Lillestrøm rykket ned, Start klare for Eliteserien etter drama på Åråsen

11. desember 2019

EliteserienFotball

Start kom under 0-4 borte mot Lillestrøm, men et sent hattrick fra Martin Ramsland i løpet av seks minutter i annen omgang sendte LSK ned til 1. divisjon.

Onsdagens drama på Åråsen endte 4-3 til LSK. Det gir Start eliteserieplass på bortemål etter 5-5 sammenlagt.

Lillestrøm syntes 15 minutter før slutt å være klar for sin 46. strake sesong på øverste nivå i norsk fotball da laget ledet 4-0. Så snudde imidlertid alt på Åråsen.

Tom Nordlie måtte se laget sitt gå opp i limingen defensivt og slippe inn tre raske mål. Dermed var nedrykket et faktum. Gleden var tilsvarende stor i Start-leiren.

Nordlie forsøkte å kaste innpå Frode Kippe til veteranens siste opptreden i LSK-trøya på tampen. Håpet var en scoring som ville berge eliteserieplassen. Den kom ikke.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

Snuoperasjon

Start hadde 2-1 å gå på fra lørdagens første oppgjør i Kristiansand, men bare litt over ett minutt var gått da LSK tok føringen. En ufarlig pasning fra Thomas Lehne Olsen fant Simen Kind Mikalsen like utenfor 16-meteren.

Han fikk all verdens tid og banket til med venstrebeinet, og ballen smøg seg mellom beina på Start-forsvarer Lowe og i mål.

Thomas Lehne Olsen har ikke scoret mye for LSK denne sesongen, men fikk stå helt alene inne i feltet og heade ballen mot mål midtveis i omgangen. Lowe fikk hodet på ballen og fintet ut egen målvakt.

Star-trener Joey Hardarson mente spillerne hans tapte for mange dueller før pause og måtte opp flere hakk for å snu kampen i annen omgang.

Start gikk mye tøffere ut og presset hjemmelaget dypt innledningsvis. Det ga samtidig mye rom for kontring. Hjemmelagets Sherrif Sinyan fant Daniel Gustafsson på en overgang, og svensken hadde en hel banehalvdel for seg selv da han stormet inn 3-0-scoringen.

Punktert

Alexander Melgalvis var deretter på riktig plass foran mål på et overlegg fra Fredrik Krogstad og gjorde 4-0. I jubelen etter målet ramlet LSK-fansen inn på banen over ødelagte reklameplakater.

Etter 76 minutter kom reduseringen til 1-4 da Martin Ramsland vant en hodeduell og styrte ballen i mål. Det var den førte virkelig sjansen til Start. Et par minutter senere var Ramsland frampå igjen og skapte ny spenning i kampen. Det var i tillegg mer enn nok tid til å redusere ytterligere til 3-4. Et resultat som ville gitt opprykk for Start.

Tre minutter slo han til igjen med målet som snudde jubel til fortvilelse hos hjemmefansen og til vill jubel hos tilreisende Start-fans.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Se Torgeir Bjarmann avsløre sitt dårligste spillerkjøp som Lillestrøm-sportssjef i podkasten «Ja vi elsker fotball» under!