SJEF: Mikel Arteta peker.

– Lillestrøm-legendens sønn på vei til Arsenal

Pål Magnus Tømmervold

15. september 2020

FotballLigue 1OBOS-ligaenPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Emiliano Martinez imponerte stort da han overtok for en skadet Bernd Leno på tampen av 2019/20-sesongen.

Nå er derimot den tyske stjernemålvakten friskmeldt igjen, og var også lagets sisteskanse i denne sesongens første Premier League-kamp.

Det gjorde at Martinez raskt ga beskjed om at han ønsket å forlate Emirates. Istedenfor å skulle tviholde på målvakten, som har tilhørt The Gunners siden 2010, takket London-klubben ja til en overgangsavtale med Aston Villa, verdt nærmere 200 millioner kroner.  

Britiske tabloidaviser skriver nå at Arsenal-manager Mikel Arteta allerede har funnet argentinerens erstatter: Runar Alex Runarsson.

Den islandske landslagskeeperen er for øvrig sønnen til den tidligere Lillestrøm-spilleren og –treneren Runar Kristinsson, som i tidsrommet 1997-2000 spilte 74 kamper for «Fugla».

Han ledet også den tradisjonsrike klubben, som hovedtrener, fra april 2015 til oktober 2016.

Senere har 51-åringen trent KR Reykjavik til seriegull på sagaøya. Den tidligere midtbanespilleren er dessuten mannen med flest landskamper for Island.

LES OGSÅ: Sportsbibelen gjentar suksessen: – Vi gleder oss enormt!

SOM LILLESTRØM-TRENER: Runar Kristinsson.

Fra Dijon til Arsenal?

Ifølge Evening Standard skal Arsenal nå være i forhandlinger med LSK-legendens sønn, som til daglig spiller for franske Dijon.

Ligue 1-laget skal ha akseptert et bud på rundt 15 millioner kroner, for å skulle gi slipp på 25-åringen.

Det er tidligere blitt hevdet at Brentfords David Raya var på vei inn portene på Emirates, som Arsenals nye reservemålvakt, men der Championship-laget besluttet å beholde nøkkelspilleren.

Om Arteta & Co. lykkes med å fullføre en overgang for Runarsson, sitter den engelske storklubben igjen med et betydelig overskudd i lys av Martinez-salget.

Pengene kan ifølge britiske tabloidaviser bli avgjørende for at London-klubben lykkes med jakten på en ny midtbanespiller.

Lyons Houssem Aouar og Atletico Madrids Thomas Partey er tidligere blitt sett på som for kostbare å hente til balløya og spill for Arsenal, men der en signering av Islands landslagsmålvakt kan bidra til å signere én av Fotball-Europas heteste spillere.

LES OGSÅ: Sportsbibelen gjentar suksessen: – Vi gleder oss enormt!

LIGUE 1-OPPGJØR: Den islandske landslagskeeperen Runar Alex Runarsson i duell med Kylian Mbappe i en kamp mellom Dijon og PSG.