SPISS: Erik Botheim.

Leverte storkamp i Europa

24. juli 2024

De to norske gutta i Malmö FF, Lasse Berg Johnsen og Erik Botheim, var toneangivende da svenskene tok en solid seier over Klaksvik tirsdag kveld.

Malmö FF vant 4-1 i den første av to kamper i Champions League-kvalifiseringens 2. runde.

Dermed har de lyseblå skaffet seg et strålende utgangspunkt før returkampen på Færøyene neste uke.

Botheim var nest sist på Berg Johnsens første nettkjenning.

Den kom etter 21 minutter.

Hugo Bolin doblet svenskenes ledelse, før Berg Johnsen scoret sitt andre for kvelden like før pause. Arni Frederiksberg reduserte for Klaksvik etter 71 minutter. Fem minutter før slutt scoret Søren Rieks 4-1.

Malmö ble i fjor seriemestere i Sverige etter en dramatisk kamp i siste runde mot Elfsborg. Da var Berg Johnsen involvert, men ikke Botheim, som signerte for klubben i slutten av januar i år.