FOTBALLEKSPERT: Morten Langli (innfelt) har satt opp topp og bunn slik han tror Eliteserien ender denne sesongen. Vålerengas Ghayas Zahid til venstre.

Langli: Slik ender Eliteserien

Ole-Jørgen Wiig

3. april 2017

Fotball

Morten Langli vet i likhet med resten av Norge hvem som stikker av med tittelen i år, men i bunnen er han langt mer usikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om hvem som ender «topp 3» denne sesongen, så trenger han ikke akkurat betenkningstid. Intervjuet ble gjort før den første serierunden ble sparket i gang.

– Rosenborg ser suverene ut. De har kjøpt godt i vinter og var suverene forrige sesong. Det er ingenting i treningskamper eller overgangsmarkedet som tyder på at noen skal true dem, forteller Langli til Sportsbibelen. 

På andreplass setter han Dag-Eilev Fagermos gutter.

– Jeg skjønner at Odd er nest-favoritt. Samtidig var de veldig langt bak RBK forrige sesong, men de er bunnsolide hjemme. Utfordringen for dem blir å takle bortematcher på gress.

– Der er det mange lag som spiller. Men det er ikke fordi Odd er så gnistrende gode, men de er stabile. Solid forsvar, bra rutine i laget. En trener som har vært der i mange år. En stabilitet som gjør meg sikker på at de spiller seg til medalje, fortsetter han.

LES OGSÅ: Disse spillerne må du se opp for i år

Vålerenga oppover

På tredjeplass går han for «Oslos stolthet».

– Jeg er ganske sikker på at Vålerenga vil gjøre det bedre enn forrige sesong. Der har Ronny Deila mye å si. Han er en stor plussfaktor og jeg har veldig tro på han som trener, forteller han.

– I tillegg er det mye positivt rundt klubben. Å spille på Ullevaal Stadion har omtrent vært som å spille på bortebane. I tillegg er det i feil distrikt. Nå er det riktig distrikt – hjem til Oslo øst. Jeg tror de kommer til å overraske, men om bronse er å overraske det får andre bedømme, sier Langli.

– Bak der føler jeg det er veldig åpent. En gjeng med lag som omtrent er like gode, og der vil det handle om hvilke spillere som slår til. Det er usikkerhetsmomenter rundt alle lagene. Det kan godt være en overraskelses blant alle lagene, som Brann i fjor, sier han.

Langlis topp tre:

  1. Rosenborg
  2. Odd
  3. Vålerenga

LES OGSÅ: Slik forklarer Vegard Hansen det uventede kapteinsvalget