PÅ PRESSEKONFERANSE: Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen (t.v.).

Lagerbäck med overgangsbeskjed til Eliteserie-stjernen

Redaksjonen

31. mai 2017

EliteserienFotball

Ohi Omoijuanfo spås et snarlig klubbskifte etter målrushet i Eliteserien. Landslagssjef Lars Lagerbäck synes han bør tenke seg godt om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har sett at det spekuleres i at han sikkert snart blir kjøpt av en klubb i utlandet, men han er jo ikke ferdig utdannet som fotballspiller. Blir det aktuelt med overgang til en klubb i en stor liga så synes jeg han bør tenke to ganger på hva som er best for ham, sier Lagerbäck om Stabæks måljeger.

Han er bekymret for at flere norske spillere havner i klubber der de får spille lite, og hvor utviklingen stopper.

Samtidig forstår han spillerne som slår til.

– Det er ikke så lett om de tilbys en stor og fin kontrakt, og jeg har full forståelse for at spillere gjør det. Det er også bra at de spenner buen og forsøker seg.

Ved landslagsuttaket tirsdag signalisterte Lagerbäck at spilletid i klubbene vil være et krav for spillere i hans tropper framover. Han gjorde et unntak for Even Hovland og Markus Henriksen denne gang, men antydet at det er siste gang.

Han sa også at det er hans erfaring at litt eldre spillere bedre takler situasjoner hvor de får begrenset spilletid.

Gode råd

Et par råd har han til spillere som lokkes av utenlandske klubber.

– En del spillere spør meg om råd. Jeg synes det er fint at de har ambisjoner og ønske om å teste seg på høyere nivå, men samtidig må de være realistiske, og framfor alt synes jeg de bør finne ut hvem i klubben som vil ha dem, om det er den ansvarlige sportslige ledelsen, sier han.

LES OGSÅ: Solskjær bekrefter: Kan måtte selge stjernen