SUPERSTJERNE: Tottenhams Harry Kane.

Kun Owen har gjort det før i PL-historien. Søndag gjorde Kane det

23. desember 2018

FotballPremier League

Det ble en heidundrende førjulskamp da Tottenham kom tilbake fra 0-1 og vant hele 6-2 i Evertons storstue. London-laget henger absolutt med i gullkampen.

I åpningsminuttene var det lite som tydet på at Tottenham skulle filleriste hjemmelaget sønder og sammen. Da lyktes Everton godt med sitt høye press, og halvveis ut i førsteomgangen fikk de blåkledde også ledermålet signert Theo Walcott.

Men Everton-gleden ble raskt snudd til et mareritt de neppe vil glemme med det første. I tur og orden scoret Son Heung-min, Dele Alli og Harry Kane slik at Spurs fikk med seg 3-1-ledelse til pause.

Utligningen til 1-1 kom etter en kjempebrøler av Everton-keeper Jordan Pickford. Han feilberegnet totalt da han gikk ut av egen boks for å klarere ballen. I stedet kolliderte han med lagkamerat Kurt Zouma og så ballen ende opp hos Son. Sørkoreaneren curlet inn Tottenhams første av mange nettkjenninger fra hjørnet av 16-meteren.

– Det var en vanskelig vinkel, så jeg gjorde bare et forsøk på å treffe mål. Scoringen kom på et gunstig tidspunkt for oss, sa Son til BBC.

Gjorde som Owen

Det gikk ikke bedre for Marco Silvas menn etter sidebytte. Med et kanonskudd økte Christian Eriksen til 4-1 etter 48 minutter. Gylfi Sigurdsson tente et ørlite Everton-håp med en vakker redusering, men Tottenham var langt fra ferdigscoret.

Etter en time spilt var Son sikker alene med Jordan Pickford og satte sin andre scoring for dagen forbi sisteskansen. Everton-forsvaret ropte om offside, men ble ikke hørt. Et snaut kvarter senere ble også Kane tomålsscorer.

Den engelske superspissen løp seg fri og skled inn 6-2. Dermed har han gjort minst to mål mot samme motstander hele fire ganger på rad. Det er det bare Michael Owen som har greid tidligere (for Liverpool mot Newcastle mellom august 1998 og mai 2001).

TIDLIGERE LIVERPOOL-HELT: Michael Owen jubler etter scoring for Liverpool.

Visste du at man kan se flere av Europas heftigste fotballigaer helt gratis? Sjekk det ut her!