BODØ/GLIMT: Her ved Ulrik Saltnes (fra venstre), Håkon Evjen og Morten Konradsen.

Kontroversiell scoring da Bodø/Glimt vant toppkampen

30. juni 2019

EliteserienFotball

Bodø/Glimt er tabelltoer etter 3-0-seier over Odd, men 1-0-målet skulle trolig aldri vært godkjent. Kampen var den første på Aspmyra etter Arild Bergs bortgang.

Stortalentet Håkon Evjen sendte hjemmelaget i ledelsen etter en snau halvtime i 3-0-seieren over Odd søndag. 19-åringen bredsidet enkelt inn innlegget til Amor Layouni etter en snau halvtime.

Odd hevdet at ballen var ute da Layouni la inn, men fikk ikke gehør av assistentdommer Reidar Gundersen. TV-bildene viste derimot at hele ballen etter alle solemerker hadde krysset linjen og at målet ikke skulle blitt stående.

– Ja, der ser det ut som den er iallfall ganske godt over linja, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport da han fikk sett bildene i pausen.

Senere i kampen scoret også Ulrik Saltnes og Philip Zinckernagel og sørget for 3-0-seier.

Klatret til 2.-plass

Odd hadde sine muligheter og fikk blant annet korrekt annullert en scoring for offside få minutter etter 1-0.

Istedenfor var det Glimt-supporterne som fikk grunn til å juble på ny. Etter 70 minutter var Saltnes iskald alene mot Sondre Rossbach og doblet til 2-0.

I sluttminuttene fastsatte Zinckernagel sluttresultatet til 3-0 på lekkert vis. Dansken utnyttet passivt forsvarspress fra Odd og tråklet seg innover straffeltet. Fra 15 meter banket han ballen sikkert i mål.

Resultatet sørget for at nordlendingene overtok 2.-plass i eliteserien fra nettopp Odd. Gultrøyene har ett poeng ned til telemarkingene på plassen under etter tolv spilte kamper.

– Det smakte utrolig deilig. Vi får betalt som vanlig når vi klarer å jobbe hardt og kun fokusere på prestasjonen hele veien. Det er ufattelig deilig, sa Saltnes etter kampen.

Se resten av kampene i Copa America gratis via denne lenken!