PROFIL: Moldes Magnus Wolff Eikrem.

Kommentar: Derfor spiller ikke Eikrem på et høyere nivå enn Eliteserien

Kim Robin Haugen

15. desember 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moldes beste spiller, men…

I Magnus Wolff Eikrem har Molde en av eliteseriens ypperste spillere, kanskje den beste rent individuelt. Vi snakker om en spiller med et briljant fotballhode, som evner å styre kamper fullstendig med overblikk, nærteknikk og passningskvalitet.

Mange har over lengre tid etterlyst en Wolff Eikrem i landslagstroppen, naturlig nok i takt med hans strålende prestasjoner på banen. 

Det er isolert sett et plausibelt spørsmål. Hvorfor skulle ikke Wolff Eikrem være i troppen, når spillere som Johansen og Henriksen har fått bøttevis av muligheter på landslaget?  Nå kunne jeg brukt andre spillere som eksempel også, men de fleste forstår at de individuelle kvalitetene til Wolff Eikrem er på et høyere nivå.

Men det er ikke alltid det handler om rene individuelle kvaliteter. Noen ganger handler det om sammensetning av spillertyper og hvordan landslaget faktisk spiller, for å nevne noe.

Vi må huske på at det er en grunn til at Wolff Eikrem spiller der han gjør, noe Molde skal være glad for. I en seniorkarriere på rundt ti år, har Wolff Eikrem fått sjansen og spilt i klubber som Heerenveen, Cardiff, Malmö og Seattle, uten at han har klart å ta det neste steget. 

Selvsagt har han hatt svært gode perioder, som for eksempel i Malmö, men samtidig er det ikke slik at speidere for de beste europeiske klubbene er blinde. De følger med i timen og han ville helt klart ha blitt hentet til større klubber, hvis han var god nok. 

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

JUBEL: Magnus Wolff Eikrem feirer Molde-scoring mot Bodø/Glimt. Glimt-keeper Nikita Khajkin fortviler i bakgrunnen.

Er du god nok får du sjansen

Noen ganger handler det om tilfeldigheter. At man f, eks spilte dårlig i akkurat den kampen, hvor nøkkelpersoner satt på tribunen for å vurdere deg. Men over flere år, hvis man er god nok og dominerer, vil man få sjansen på et høyere nivå.

Men igjen, Molde skal være svært glad for at han vendte tilbake til moderklubben og ser ut til å bli der. Han er helt instrumental for deres suksess. Så gjenstår det å se om han får flere landskamper enn sine 17, noen han kanskje burde få, selv om jeg ikke tror det blir mange.

Wolff Eikrem er et godt eksempel på en strålende spiller som ikke klarte å ta det berømte siste steget.

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

MENINGSBÆRER: Kim Robin Haugen.

Om Kim Robin Haugen: : Ti års erfaring fra TV 2 og Discovery som blant annet fotball-, tennis- og håndballkommentator. Har også vært administrativ leder for landslag i NFF, samt en lang rekke oppdrag som delegat for UEFA og daglig leder i Sarpsborg 08.

Følg ham på Twitter via denne lenken: @KimRobinHaugen1.