PROFIL: Aleksandr Smirnov under Storhamar - Stavanger Oilers i 2015.

Klubbhelt klar for erkerivalen

Redaksjonen

31. mai 2021

IshockeyVintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Russiske Aleksander Smirnov har både spilt for Storhamar og vært trener i klubben i flere perioder. Nå er han ny Lillehammer-trener.

– Etter spennende samtaler med organisasjonen og Atle så likte jeg tankene og ideene til klubben og om hvordan de vil utvikle seg. Det er en bra utfordring for meg, og jeg er veldig motivert og klar for å gjøre mitt beste for klubben, sier Smirnov til klubbens hjemmeside.

Smirnov har ikke hatt jobb siden han ga seg for AK Bars i den russiske superligaen KHL i 2019.

Smirnov ble KHL-mester som assistenttrener for klubben i 2017-18-sesongen, og var der i tre sesonger fra 2016, skriver GD.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

TRENER: Alexander Smirnov som Storhamar-trener.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]

Kaptein

Som spiller var han blant annet kaptein på det russiske landslaget som ble nummer fire i OL på nettopp Lillehammer i 1994.

At han i mange år har vært tilknyttet Storhamar, og nå skal trene rival Lillehammer, ser han ikke på som noe særlig problem. Smirnov spilte ni sesonger for Storhamar og vant fire NM-gull som spiller, samt ett som trener.

– Jeg tenker ikke noe på det at jeg har jobbet på Hamar i mange år. I vårt yrke både som spillere og som trenere er dette naturlig del av hverdagen å bytte klubb. Fra nå tenker jeg bare på Lillehammer ishockeyklubb, og er glad for å være her, sier han.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

(©NTB)