SPENT STEMNING: Blackpool-spillerne under straffesparkkonkurranse.

Klubben fra nivå tre slo Premier League-lag ut av FA Cupen

9. januar 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Premier League-laget West Bromwich Albion måtte si takk for seg i FA-cupen etter å ha tapt på straffespark for Blackpool fra nivå tre.

Etter 2-2 i selve kampen ble det 3-2-seier til hjemmelaget på straffespark. Sulley Kaikai misbrukte en matchball da han skjøt i stolpen med Blackpools siste straffe, men han ble berget av keeper Chris Maxwell, som reddet det påfølgende skuddet fra WBA-spiller Matheus Pereira.

Maxwell ble den store helten for laget fra nedre halvdel i League 1 med tre strafferedninger.

Det var for øvrig Pereira som utlignet til 2-2 for WBA i det 81. minutt, med et straffespark.

WBA var ikke alene om å slite mot antatt langt svakere motstand. Burnley lå under mot MK Dons inntil Matej Vydra utlignet med siste spark i ordinær tid. Også den kampen gikk til straffespark, men der viste PL-laget seg å ha best kontroll over nervene.

Det ble avansement også for tabelljumbo Sheffield United, som med 3-2 borte mot Bristol Rovers kunne feire sin første seier på nesten et halvt år. 21 kamper uten seier var fasit siden sist, men Jayden Bogles vinnermål brøt den stygge rekken for skadde Sander Berges lag.

Få to måneder gratis Viaplay ved å bestille årsabonnement via denne lenken!

King-show

Joshua King fikk en sjelden sjanse fra start i Bournemouth-laget og tok godt vare på den med to mål og en assist da Oldham ble slått 4-1 i FA-cupen.

King har spilt bare 371 minutter i serien denne sesongen, fordelt på tre kamper fra start og fem innhopp. Det var ingen hemmelighet at han ønsket seg bort etter nedrykket i fjor, men det ble ingen overgang. Han er i sitt siste kontraktår, og lørdag viste han seg fram med tanke på en mulig overgang i januarvinduet.

King noterte assist da David Brooks ga sørkystlaget 1-0-ledelse i det 43. minutt, men Oldham utlignet på straffespark ved Dylan Bahamboula på overtid i omgangen.

Hjemmelaget var foran igjen bare fire minutter etter sidebytte, takket være scoring av Rodrigo Riquelme. Så var det Kings tur til å score. Han nikket inn 3-1 i det 74. minutt på innlegg fra Adam Smith og fastsatte resultatet med et lavt skudd i det 86. minutt.

Det var hans to første mål for sesongen.