JUBEL: Bodø/Glimt ble seriemestere 2023.

Klar Bodø/Glimt-tale: – Han blir neste spiller ut døra

Ole-Jørgen Wiig

13. november 2023

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble som ventet en festaften på Aspmyra søndag kveld da Bodø/Glimt møtte Aalesund. De helgule vant 1-0 og kunne dermed innkassere sitt tredje seriegull på fire år.

Bodø/Glimt startet gullfesten da dommeren blåste av kampen etter å ha kjørt over Aalesund i 90 minutter. Aalesund rykket også ned som følge av tapet.

LES OGSÅ: NRK: Pål André Helland på vei til ny klubb

I løpet av høsten har Bodø/Glimt fått en oppsving i resultat og prestasjoner, og klarte dermed å riste av seg Viking som kollapset fullstendig i gullkampen.

Nå venter en cupfinale og videre spill i Conference League for den ferske seriemesteren.

De siste årene har Bodø/Glimt og trener Kjetil Knutsen produsert den ene utenlandsproffen etter den andre. I løpet av sesongen ble Hugo Vetlesen og Joel Mvuka solgt til belgiske Club Brügge og fransk Lorient.

Den neste som fort kan være på vei ut døra er Glimts kamerunske stjernespiss.

– Neste spiller ut blir Faris Pemi Moumbagna. Det sier Avisa Nordland-journalist Freddy Toresen til Sportsbibelen.

Moumbagna ble offisielt klar for Glimt 12. januar i år. Allerede i sommer fikk han konkret interesse rundt seg.

Se Bodø/Glimt sikre seriegullet!

– På overgangsvinduets sist dag i sommer signaliserte agenten hans, Atta Aneke, at Bodø/Glimt kunne solgt Moumbagna for 100 millioner kroner. I etterkant av det har han nå scoret hjemme mot Besiktas, to mål borte mot Besiktas, på naturgress. I tillegg er han blitt tatt ut på det kamerunske landslaget. Og selve kronjuvelen er måten han sendte Glimt til cupfinalen på, forteller Toresen videre.

Under semifinalen på Intility Arena scoret kameruneren et av årets mål i 2023. Fire minutter før slutt banket Moumbagna inn et eventyrlig vakkert saksespark som ga Bodø/Glimt 3-2-ledelse mot Vålerenga.

– Den scoringen gjorde at prisen økte fra 100 millioner til 150 millioner, tror Toresen.

– Jeg tipper de samme klubbene fra august er enda mer interessert nå. Og at det er flere klubber som er interessert nå. Og det kan fort komme et bud til Glimt i løpet av vinteren som er så høyt at de må selge, selv om de ikke trenger pengene nødvendigvis.

Stabæks danske spiss, Kasper Høgh (22), blir klar for Bodø/Glimt fra og med 1. januar.

LES OGSÅ: Trekker seg som følge av Bodø/Glimt-triumfen

God på Eliteserien? Ta quiz rett under!

GLIMT: Faris Pemi Moumbagna.