Kjempedrama i bunnstriden i Eliteserien

29. oktober 2023

Eliteserien

Stabæk karret med seg et potensielt livsviktig poeng ved å klare 2-2 borte mot Sarpsborg 08 i Eliteserien søndag kveld.

Også Sandefjord fikk med seg ett poeng.

Dermed klatret Bærum-laget opp på trygg plass, ett poeng foran Vålerenga, som tar imot Rosenborg senere søndag.

Stabæk så også ut til å få en drømmestart på kampen da Kjetil Haug sendte ballen rett til Oskar Spiten-Nysæter, som enkelt kunne prikke gjestene i ledelsen etter 17 minutter. Dessverre for 16-åringen grep VAR inn og annullerte målet for hands.

12 minutter senere banket i stedet Ramon-Pascal Lundqvist vertene i ledelsen, etter at Jeppe Andersen stusset et innlegg fra Victor Torp tilbake i boksen.

I hvilen byttet Stabæk-trener Bob Bradley ut Spiten-Nysæter for Fredrik Krogstad, noe som ga nærmest umiddelbar effekt. Etter bare ett minutt tok innbytteren et lynraskt innkast til Mushaga Bakenga, som hælflikket Sturla Ottesen alene med keeper.

Krogstad ble riktignok ikke den eneste innbytteren som gjorde seg tellende. For med 12 minutter igjen på klokken slo Peter Reinhardsen et innlegg til Kristian Fardal Opseth, som headet vertene i ledelsen igjen.

Stabæk ga likevel ikke opp håpet, og seks minutter senere dro Rasmus Eggen Vinge seg forbi én mann, før han banket inn 2-2-målet fra utenfor 16-meteren.