LEI: CSM Bucuresti-trener Per Johansson luftet sin frustrasjon over samfunnstilstandene i Øst-Europa etter bortemøtet med ungarske FTC Budapest i mesterligaen i håndball.

Keeper fikk urin helt over seg

Redaksjonen

16. april 2017

Håndball

Det var ampert på tribunen da tittelforsvarer CSM Bucuresti slo ut FTC Budapest i mesterligaen i håndball lørdag. CSM-keeperen opplevde å bli dynket i urin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det forteller CSM Bucurestis vikarierende trener Per Johansson i et følelsesladd innlegg på Instagram etter bortekampen i Ungarn.

– Det har vært Romania mot Ungarn, to land som hater hverandre – et hat som i dag ble ordentlig ekkelt da kampen måtte avbrytes: Vår målvakt Paula (Ungureanu) fikk 1 liter piss i hodet, ti mynter og tre lightere.

– 5000 fascister, nazister og ultras skrek «Dra hjem igjen, jævla dyr, til sigøynere og horunger». Samtidig passet de på å lage apelyder mot en av våre franske spillere, Gnos Niombla, gjennom hele kampen, skriver Johansson.

Til SVT utdyper han videre om hjemmepublikummets oppførsel:

– Det begynte med at det kom inn en mugge med øl og urin. Det er ubehagelig å få urin i håret. De var ute etter Paula. De ropte det groveste som kan ropes, og mange av spillerne mine kan ungarsk. Det er leit at det skal være slik, sier Johansson.

LES OGSÅ: Hazard ber lagkamerat om å forlate Chelsea

«Syk verden»

Sveriges tidligere landslagssjef i håndball tok nylig over som CSM-trener. Han synes det er trist å se retningen samfunnet beveger seg i, særlig i Øst-Europa.

– Å få oppleve to fullsatte øststatsderby er noe som gjør meg tårevåt, men jeg mister også motet av den syke verdenen vi lever i akkurat nå. Hatet vokser fram. I Ungarn skjuler man ikke lenger den verste sorten av fremmedfrykt. Det er fullt akseptert, for fascistene har over 50 prosent støtte, mener Johansson.

Det var det norske dommerparet Guro Røen og Kjersti Arntsen som på et tidspunkt måtte stoppe returkampen i mesterligakvartfinalen på grunn av tribunebråk. En stund lurte de på om det var forsvarlig å la spillet fortsette.