PROFIL: Roy Keane på Wembley.

Keane mener PL-klubben betalte «alt for mye» for stjernespiller

Redaksjonen

12. august 2023

FotballPremier League

Klar tale fra eksperten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roy Keane går inn i en ny sesong som Premier League-ekspert og i forbindelse med Community Shield-kampen mellom Arsenal og Manchester City uttalte han seg om en av sommeren store overganger.

Declan Rice gikk nemlig fra West Ham til Arsenal i en transaksjon som skal ha kostet over 1,3 milliarder norske kroner. Det er soleklar overgangsrekord for klubben.

LES OGSÅ: Storavis: Birger Meling på vei til ny klubb

Roy Keane, som selv var en av Premier Leagues beste midtbanespillere i mange år, mener Rice ikke er verdt så mye penger.

– Han kommer åpenbart til å være omgitt av bedre spillere og annerledes krav. Kanskje spiller han litt høyere i banen. Jeg tror definitivt han kan begynne å score flere mål. Han har den fysiske styrken og kan bevege seg inn i 16-meteren.

– De har åpenbart betalt alt for mye for ham. Han er definitivt ikke verdt over 100 millioner pund, men han er en veldig god spiller.

Declan Rice gikk rett inn i startoppstillingen til Mikel Arteta mot City og er forventet å starte når Premier League begynner også.

– Vi kommer til å finne ut over det neste året eller to hvor god Rice er. Han møter opp hver uke, er en stor og sterk gutt – Arsenal manglet det fysiske i de siste par månedene av forrige sesong. Har han den toppkvaliteten for å tre gjennom spillere og komme seg opp mot ti mål i året? Det finner vi snart ut av…

Arsenal sesongåpner hjemme mot Nottingham Forest.

LES OGSÅ: RBKs nysignering om vennskapet med Ødegaard: – Sender meldinger stadig vekk

MED POKALEN: Declan Rice vant Conference League som noe av det siste han gjorde i West Ham-drakt.