MANAGER: Leeds-sjef Marco Bielsa.

Katastrofe for Leeds United. Opprykket glapp

Ole-Jørgen Wiig

15. mai 2019

Leeds var favoritter til å ta seg til opprykksfinale på Wembley etter 1-0-seier borte mot Derby i første kamp, men returoppgjøret onsdag kveld endte i tragedie.

Derby vant 4-2 på Elland Road og møter Aston Villa i finalen. Dermed må Leeds vente videre på klubbens første Premier League-kamper siden 2004.

Leeds styrket grepet da Stuart Dallas scoret midtveis i første omgang, men Lampards Derby-lag sjokkerte med en knallsterk borteseier og vant 4-3 sammenlagt etter en kamp som inneholdt seks mål, to røde kort og masse dramatikk.

Innbytter Jack Marriott scoret et svært viktig utligningsmål rett før pause, sekunder etter at han kom inn for Duane Holmes. I 2. omgang sendte Mason Mount og Harry Wilson (straffe) Derby opp i 3-1-ledelse før Dallas med sitt reduseringsmål sørget for at lagene var like langt. Marriott ble matchvinner fem minutter før full tid.

Da var Leeds-spiller Gaetano Berardi sendt av banen med to gule kort. Også Derby avsluttet med ti mann etter at Scott Malone ble utvist på overtid.

MANAGER: Leeds-boss Marcelo Bielsa.