LURT BLIKK: Fra Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Kanonåpning for Solskjær og Manchester United

11. august 2019

FotballPremier League

Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmestart på sesongen etter et kontringsshow av Manchester United søndag. To mål av Marcus Rashford bidro til 4-0 over Chelsea.

Verdens dyreste forsvarer, 880-millionersmannen Harry Maguire, klarte seg meget godt i sin United-debut.

Ledelsen kom etter 18 minutters spill. Rashford løp med ballen et godt stykke og ble etter hvert klumsete taklet av Kurt Zouma rett innenfor 16-meteren. Chelsea var i overtall i den situasjonen, og Zoumas manglende tålmodighet ble kostbar.

Etter enn kort VAR-sjekk vispet Rashford ballen hardt, høyt og sikkert inn til 1-0.

– Jeg hadde vært svært oppgitt over Zouma. Alle vet at Rashford i slike situasjoner alltid gjør det samme. Han går innover i banen for å få ballen på sin beste fot (høyre), sa tidligere United og Chelsea-manager José Mourinho i Sky Sports-studioet.

Solskjær knyttet høyreneven og feiret ledelsen på sidelinjen. Men det kunne sett helt annerledes ut etter en frisk Chelsea-innledning.

Nesten to ganger

Tammy Abraham traff stolpen med et hardt skudd allerede etter fire minutter. David de Gea, Uniteds kaptein for kvelden, var helt utspilt i den situasjonen.

Store deler av Old Trafford pustet lettet ut da ballen gikk i metallet og skjøt fart ut på banen igjen.

Det samme skjedde like før pause. Emersons skudd berørte både innsiden av stolpen og undersiden av tverrliggeren. De Gea hadde igjen flaksen på side.

Litt tidligere hadde keeperen reddet godt med føttene på en avslutning fra Ross Barkley.

Anthony Martial fullførte en United-kontring da han bredsidet inn 2-0 etter 65 minutter. Spillet var nesten ikke kommet i gang før Rashford løp fra Chelsea-forsvaret og utnyttet et Paul Pogba-pasning før han fikset 3-0

Tabelltipset: Dette laget vinner Premier League

JUBEL: Fra Manchester Uniteds Marcus Rashford.