NBA-STJERNE: Kevin Durant.

Kan være ute hele neste sesong. Fikk likevel ny kontrakt verdt 1,4 milliarder (!) kroner

Redaksjonen

11. juli 2019

Amerikansk idrett

Sykt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av de beste spillerne i NBA har skiftet klubb denne sommeren. Kawhi Leonard, finaleseriens beste spiller i juni, er en av dem.

Leonard herjet til tider med Golden State Warriors i finaleserien i juni, og ble kåret til finaleseriens beste spiller da Toronto Raptors vant sin første NBA-tittel i klubbens 24 år lange historie. Han snittet på 9,8 returer og 28,5 poeng per kamp da Raptors vant 4–1 i kamper.

Deretter har det vært svært tyst fra Leonard og hans management. Leonard var nemlig en såkalt «Free Agent» i sommer, det vil si at han kunne velge fritt mellom de 30 NBA-klubbene. Og selv om alle lå langflate, var det til slutt Los Angeles Clippers som endte opp med signaturen til 28-åringen. Han har skrevet under på en treårsavtale med Clippers og tjener rundt 881 millioner kroner på de tre årene.

Leonard klarte også å overbevise Paul George, en annen superstjerne som har spilt for Oklahoma City Thunder, til å signere for den mindre anerkjente Los Angeles-klubben. George ble til slutt overbevist og drar inn drøye 900 millioner kroner de neste årene. Dermed ser Clippers meget sterke ut foran den kommende sesongen.

Los Angeles Lakers, som spiller i samme arena som Clippers, skaffet seg Anthony Davis like etter at finaleserien var over. Lakers måtte gi fra seg sju spillere og flere draftvalg for å få tak i Davis, som danner en meget spennende duo med LeBron James de neste to årene.

LES OGSÅ: Ble toppscorer sist sesong. Nå har han skyhøy odds på å bli det neste sesong

BASKETSTJERNE: LeBron James.