HERJER: Rosenborg-spiss Caper Tengstedt.

KAMIKAZE-tipset: Slik ender Eliteserien 2023

Redaksjonen

21. november 2022

EliteserienFotball

140 dager til seriestart!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tradisjonen tro setter Sportsbibelen opp et Kamikaze-tips på Eliteserien 2023.

Molde ble suverene serieledere etter å ha startet en historisk seiersrekke som de også kan forlenge neste år. Erling Moes mannskap står med hele 17 seire på rad etter at de avsluttet 2022 med seier borte mot Vålerenga.

I bunnstriden ble det enorm spenning da det var Kristiansund som måtte ta den tunge veien ned etter at de kun klarte uavgjort hjemme mot Jerv i siste serierunde. Sandefjord fikk kvalikplassen etter en ellevill sluttspurt mot Haugesund – og knuste Kongsvinger i kvalifiseringskampene.

LES OGSÅ: Medie: Solbakken på vei til å signere for sin nye klubb

Eliteserien 2023 starter 2. påskedag, og i år som i fjor legger vi hodet på blokka ved å spå hvordan neste års tabell vil ende.

Kamikaze-tabellen 2023

Det er umulig å ikke se for seg at Molde er svakere enn noen andre lag neste år. Har vært suverene i 2022 og har en fantastisk blanding av unge, sutne spillere i tospann med rutinerte stjernespillere. De røk ut av Conference League og har med andre ord full fokus og fullt batteri når serien er i gang.

Rosenborgs Casper Tengstedt ble en åpenbaring i Eliteserien og skjøt RBK til bronseplass. Med dansken på topp i en full sesong på Lerkendal kan han fort skyte trønderne til sølvplass og bli toppscorer i Eliteserien.

Bodø/Glimt derimot skal ut i Europa-spill i vinter – noe som fort kan påvirke prestasjonene i Eliteserien. Har allerede mistet noen profiler som ikke blir med videre neste sesong, og blir Hugo Vetlesen solgt i løpet av vinteren? Forlenger Amahl Pellegrino kontrakten sin som går ut ved nyttår?

I bunn tror vi HamKam får det virkelig tøft og styrer mot en tung sesong. Brann har svevd på en sky i hele år og vi tror de vil fly inn i 2023 sesongen som et sterkt Eliteserie-lag. Også nyopprykkede Stabæk berger plassen såvidt.

LES OGSÅ: Mjøndalen har funnet erstatteren til Vegard Hansen

 1. Molde
 2. Rosenborg
 3. Bodø/Glimt
 4. Lillestrøm
 5. Brann
 6. Sarpsborg 08
 7. Vålerenga
 8. Odd
 9. Haugesund
 10. Tromsø
 11. Viking
 12. Strømsgodset
 13. Stabæk
 14. Aalesund (Kvalik)
 15. Sandefjord (Nedrykk)
 16. HamKam (Nedrykk)

LES OGSÅ: Lillestrøm-profil er ferdig i klubben