Jonsson om Rosenborg-spilleren: – Han har vært en kjempeskuffelse

Publisert kl20 november 2021 15:16 by Jakob K. Gregersen

I STUDIO: Fotballekspert Joacim Jonsson. | Discovery+

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Rosenborgs 2021-sesongen har ikke blitt slik trønderne hadde håpet på.

Det er lenge siden Åge Hareides mannskap ble hektet av i gullkampen og RBK skal være glade om de klarer å kvalifisere seg til Europa-spill neste år.

En av årsakene til at Rosenborg ligger lenger nede på tabellen enn ønsket er at de har sluppet inn for mange mål. Inn i landslagspausen hadde de sluppet inn 35 mål, mens serieleder Bodø/Glimt kun hadde 23.

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er kritisk til hva midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson har levert.

Selv Even Hovland, som kun har noen uker igjen av sin kontrakt på Lerkendal og som har avslått kontraktstilbudet han fikk, har de siste kampene blitt foretrukket foran Eyjolfsson.

– Grunnen er at han er bedre enn Holmar. Han har jo vært en kjempeskuffelse siden han kom tilbake. Jeg tror nok også at man tenkte han var litt bedre med ballen enn hva han egentlig er, sa Jonsson i podcasten Indre Bane nylig.

– Fremfor alt så har han vært involvert i for mange situasjoner defensivt. Han skal jo være en bauta, men det har han ikke vært.

Sist helg skrev Sportsbibelen om at 31-åringen selv ikke er spesielt fornøyd med å sitte på benken og at han kommer til å vurdere sin egen fremtid etter sesongen.

Les mer om dét her: RBK-profil kan forsvinne: Fortsetter det slik er det ikke så mye vits

Sjekk den utrolige scoringen som fort kan bli kåret til årets mål i OBOS-ligaen!