Jonsson mener Molde bør hente denne Eliteserie-profilen hvis den viktige spilleren blir solgt

Publisert kl26 juni 2021 19:00 by Christian August Cederblad

PROFILER: Fotballekspert Joacim Jonsson og Molde-trener Erling Moe. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Fredrik Aursnes (25) kobles stadig vekk fra Molde. Trolig blir midtbanespilleren solgt til en utenlandsk klubb i løpet av sommeren. Tyske Werder Bremen er blant lagene som er ute etter signaturen hans.

Hvis, eller når, Aursnes forsvinner, mener fotballekspert Joacim Jonsson at Molde bør gå «all in» for å sikre seg Strømsgodset-spilleren Johan Hove (20) som erstatter.

– Hadde jeg vært Molde hadde jeg gått knallhardt på ham. Aursnes ut, Hove, som er en toveisspiller, inn. Hove er interessant, sier Jonsson i Eurosport-podkasten «Indre Bane».

Aursnes sin kontrakt med Molde går ut etter denne sesongen. Klubben er dermed nødt til å selge ham nå om den ønsker å sitte igjen med penger for ham.

Hove har på sin side utviklet seg til å bli en viktig spiller for Strømsgodset. 20-åringens kontrakt med drammenserne går ut i desember 2023.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

STRØMSGODSET-PROFIL: Johan Hove.NTB
SOLID: Molde-midtbanespilleren Fredrik Aursnes.NTB

Kjøper og selger

Molde har i mange år hatt suksess med å kjøpe relativt kostbare norske spillere med et stort potensiale, utvikle og selge de videre for vesentlig flere millioner kroner enn de ble kjøpt for.

Nylig solgte klubben eksempelvis Marcus Holmgren Pedersen til Feyenoord for rundt 15 millioner kroner. 20-årige Pedersen, som Molde hentet fra Tromsø i 2020, gleder seg til eventyret som venter.

– Feyenoord er den ideelle klubben for meg å utvikle meg videre i. Dette er det nye eventyret jeg lette etter. Den nederlandske ligaen og måten mange lag spiller på kjenner jeg godt fra før. Jeg gleder meg veldig til å møte lagkameratene mine, støtteapparatet og selvfølgelig supporterne, sa han ifølge sin nye arbeidsgiver.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

FEIRER SCORING: Molde-forsvarer Marcus Holmgren Pedersen.NTB Scanpix