PÅ TRIBUNEN: Phil Jagielka sittende å ser på lagkompisene.

– Jagielka slo meg i fjeset da jeg sa jeg skulle forlate klubben

Ole-Jørgen Wiig

24. november 2018

Fotball

Likte ikke nyheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag fikk Tim Cahill (38) sin siste landskamp for Australia.

Kulthelten er «Socceroos» toppscorer gjennom tidene med 50 mål på landslaget. Veteranen, som egentlig har lagt opp som spiller, fikk sin 108. kamp for Australia i privatlandskampen mot Libanon tirsdag.

Cahill spilte 14 år i England med Millwall og Everton og scoret mer enn 100 mål på balløya. Hans karakteristiske feiring og ekstreme evne til å heade ballen i mål gjorde ham til en favoritt blant fotballsupportere.

LES OGSÅ: Hevder Tottenham vil ha norsk landslagsspiller

Og da Cahill forlot Everton i sin tid gjorde det også inntrykk på spillerne, forteller han selv.

– Jeg husker jeg gikk inn i behandlingsrommet og der var Joleon Lescott, Tony Hibbert og Leon Osman. Jeg fortalte dem at: «Jeg forlater dere nå». De sa: «Hva? Hvor skal du?» Jeg sa: «Til New York. Det blir annonsert om en time.» Og da sa de bare: «Hva!?», sier Cahill til fotballmagasinet  FourFourTwo.

– Phil Jagielka snudde seg mot meg og fiket til meg i ansiktet og sa: «Ingenting slutter å overraske meg om avgjørelser fra deg», mimrer Cahill.

– Men jeg ønsket å gå og oppleve et nytt eventyr.

LES OGSÅ: Trodde det var kødd da Tippeliga-stjerne ringte å ville spille for Stabæk

FIRE ÅR SIDEN: Tim Cahill feirer scoring for Australia under VM i Brasil 2014.
DUELL: Millwalls Tim Cahill mot Ryan Giggs i FA cup-finalen mellom Manchester United og Millwall.