IKKE FORNØYD: Mohamed Salah på tribunen etter å ha blitt byttet ut.

Irritert Salah ble byttet ut da enda en Liverpool-spiller kom på skadelisten

28. november 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Diogo Jota så lenge ut til å bli matchvinner for Liverpool, men Brighton sikret 1-1 på overtid med sitt andre straffespark i lørdagens Premier League-kamp.

Pascal Gross’ scoring på overtid var en av flere grunner til frustrasjon for Liverpools trener Jürgen Klopp og hans menn.

Klopp var tydelig oppgitt etter at dommeren dømte straffe til Brighton på overtid, men i intervju med BT Sport etter kampen hevder han at han var enig med dommerens avgjørelser.

– Straffen. det er hva det er. Jeg tror avgjørelsene var korrekt, sa Klopp.

Intervjueren til BT Sport dro fram at Liverpool-kaptein Jordan Henderson hevdet at enkelte Brighton-spillere ikke mente det var straffespark og det fikk Klopp til å steile.

– Dere prøver igjen på min bekostning å skape overskrifter. Dere prøver på dette hver gang. I dag sier jeg at det var straffe og du er ikke fornøyd med det svaret. Hva har du lyst til å høre da? Kan du ikke komme med svaret selv, svarte en tydelig frustrert Klopp.

Skadeplager

Med en gestikulerende Mohamed Salah da den egyptiske stjernespilleren ble byttet ut etter en knapp time og en hamstringskade på James Milner, har Klopp fått ting å tenke på.

Neste kamp for Liverpool er mot Ajax i mesterligaen på tirsdag, før Jota & co. skal møte portugiserens gamleklubb når Wolverhampton kommer til Anfield neste helg. De kan fort gå uten James Milner, som sistemann ut av en syltynn forsvarsrekke.

Allerede er Virgil van Dijk, Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold ute med skade. Klopp mener det tette kampprogrammet og at Premier League kun tillater tre bytter er en grunn til de mange skadene.

Skader ble det også for Brighton. Neal Maupay måtte ut like etter han brant en gyllen mulighet fra straffemerket, mens Adam Lallana også fikk en kort visitt mot gamle lagkamerater.

Midtbanespilleren spilte mot Liverpool for første gang siden han forlot klubben i sommer. Han måtte skuffet forlate banen kun sju minutter etter han ble byttet inn.

Straffemiss og VAR-annullering

Allerede etter tre minutter kunne Salah sendt Liverpool i ledelsen. Han fikk en fin langpasning i bakrom fra Fabinho, men avsluttet utenfor på halvvolley.

Men istedenfor å opprettholde presset var det Brighton som kom mer inn i kampen og fikk kjempemuligheter til å gå opp i ledelsen. Først avsluttet Aaron Connolly utenfor da han kom alene med Liverpools keeper Alisson etter ti minutter, og etter 20 minutter skaffet Connolly straffespark.

Den irske 20-åringen ble felt av 19 år gamle Neco Williams i boksen og Neal Maupay fikk sjansen fra straffemerket. Franskmannen hadde satt to av to straffer så langt i sesongen, men traff ikke engang mål på straffesparket mot Liverpool.

Vondt ble til verre for Maupay like etter, da han ble sittende på gresset med en skade og måtte byttes ut.

Etter 33 minutter fikk Salah endelig ballen i mål for Liverpool, men målet ble ikke stående. Etter en sjekk med videodømming viste det seg at Salah var en tåspiss i offside og dermed lot målet vente på seg.

– Mo (Salah) var en fot i offside, men vi er vant med offside på armhuler og klubbemblemer, sier Klopp.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

BAUTA: Liverpools James Milner.

Seieren røk

Diogo Jota har scoret i bøtter og spann siden overgangen fra Wolverhampton, og mot Brighton fortsatte scoringsformen da han avsluttet et flott Liverpool-angrep etter 60 minutter. Jota kombinerte med Salah før han førte ballen langs 16-meteren og skaffet seg plass med en skuddfinte før han avsluttet nede i hjørnet.

Salah fikk notert seg sitt første målpoeng etter å ha vært ute med koronasmitte, men måtte skuffet innse at han bare fikk 64 minutter på banen før han ble byttet ut for Sadio Mané.

Den egyptiske stjernespilleren var tydelig misfornøyd med å bli byttet ut og gestikulerte både da han så nummeret sitt på assistentdommerens tavle og da han satte seg på benken.

Mané så ut til å doble ledelsen etter 83 minutter, men igjen ble Liverpools mål avblåst for offside etter videodømming.

Nok en gang skulle VAR i hovedrollen da Andy Robertson felte Danny Welbeck i feltet. Pascal Gross var sikrere fra straffemerket enn Maupay og sikret 1-1.

BETENKT: Liverpool-manager Jürgen Klopp.